El Vendrell aprova la creació d’una comissió de memòria històrica i la modificació de l’Ordenança de terrasses

Imatge del ple municipal telemàtic | Ajuntament del Vendrell
27/04/2021 - 12:00h

El ple també va donar suport a millorar la cobertura als afectats pel míldiu i es va explicar el balanç econòmic de la liquidació del pressupost del 2020

L’Ajuntament del Vendrell va celebrar aquest dilluns passat un ple ordinari per via telemàtica. Durant la sessió es van tractar i debatre diferents punts. En relació amb el desenvolupament del municipi es va aprovar esmenar l’apartat 1r i 2n de l’acord de ple de 28/09/2020, relatiu a l’inici del procediment per determinar la forma de gestió més eficient i sostenible del servei públic de neteja viària, i una modificació parcial de l’Ordenança municipal reguladora de terrasses. També, es va aprovar el Document únic de protecció civil municipal per seguir amb el procediment d’homologació del document.

De cara al patrimoni cultural i de memòria històrica, es va certificar la creació d’una comissió de memòria històrica a l’Ajuntament del Vendrell i la intensificació dels treballs per acabar l’expedient en la major brevetat possible, perquè aquest any 2021, es presenti al Ple Municipal la proposta de declaració de Bé Cultural d’Interès Local de la Colònia Ferroviària de Sant Vicenç de Calders.

Pel que fa a l’apartat social, no es va aprovar donar suport als encausats i encausades per les manifestacions al Pertús, però sí que es va aprovar millorar la cobertura als danys provocats pel míldiu i la moció a favor de la Llei Trans. estatal.

Balanç econòmid de la liquidació del pressupost del 2020

Abans del debat dels punts i la posterior votació, es va donar compte al Ple de l’aprovació de la liquidació del pressupost del 2020 en la qual, segons va explicar el regidor d’Hisenda, Baltasar Santos, “tot i les incerteses econòmiques de la pandèmia, hi ha hagut un equilibri entre la baixada d’ingressos i de despesa”.

Segons va afegir el regidor, també s’hi reflecteix que el 2020 l’Ajuntament va ser proactiu per garantir el finançament de les inversions que s’han de realitzar el 2021. D’altra banda, va explicar que a la liquidació es presenta un estalvi net de 3,7 milions d’euros i, tot i que enguany les regles de despesa estan suspeses, se segueix complint la norma tenint guanys de tresoreria i poder dedicar uns 400.000 € a despesa de l’any 2021.

Per tant, el deute se situa per sota dels 40 milions d’euros, comparant amb els més de 86 milions de l’any 2011; el dèficit financer ha passat del 186% el 2012 al 75% el 2020, i el termini mitjà de pagament a proveïdors ha passat de 188 dies el 2012 a 6,4 dies el 2021.

També et pot interessar

Comentaris