El 100% dels caves de Guarda Superior de la DO Cava seran ecològics el 2025

FOTO: DO CAVA
Avatar
21/04/2021 - 18:04h

Des de la DO han explicat que la proposta té l’objectiu de “garantir la conservació del territori i el futur del sector a les generacions venidores”

La DO Cava ha anunciat aquest dimecres que el pròxim 2025 l’elaboració dels caves de Guarda Superior (que inclouen els Reserva, els Gran Reserva i els Caves de Paratge) serà 100% ecològica.

Tal com han explicat des de la denominació, aquesta fita “és fruit de l’exigent nova normativa de la qual s’ha dotat la DO Cava, el reglament més exigent del món entre els escumosos de qualitat amb DO elaborats sota l’estricte mètode tradicional”.

PUBLICITAT

Amb l’aplicació de la nova normativa, la DO assegura que reforça “els seus pilars qualitatius” apostant pel 100% ecològic, les llargues criances, les vinyes amb una edat mínima de 10 anys, la producció limitada a 10.000 quilos de raïm per hectàrea, la menció de l’any de collita a l’ampolla i una rigorosa traçabilitat (garantia des de la recol·lecció del raïm fins a l’embotellament).

Tot plegat “amb l’objectiu de garantir la conservació del territori i el futur del sector per les generacions venidores”, han dit des de la DO, “afermant la tendència en auge de l’ecològic, que no deixa de guanyar pes dins de la pròpia D.O. Cava”.

PUBLICITAT

Javier Pagés, president, ha confirmat que “la DO Cava està evolucionant. El nombre d’ampolles de Cava ecològic produïdes arriba ja les 13.780.711 unitats, un 34,09% de les quals correspon a Cava ecològic Premium”.

Pagés destaca el gran esforç que està realitzant la DO per impulsar el desafiament de la producció ecològica. “Sabem que tant el consumidor com el mercat ho demanen. Aquesta cura i preservació del territori és una cosa amb la qual ens sentim plenament identificats”, ha assegurat el president.

També et pot interessar

Comentaris