Damià Deàs no optarà a la reelecció com a president de l’AECAVA

Damià Deàs, fotografiat entre vinyes després d’una entrevista amb l’ACN. FOTO: ACN
Eva López
26/03/2021 - 20:00h

Deàs va rellevar Jaume Gramona a l’Institut del Cava el 2018 i es va mantenir al càrrec després de la fusió amb Pimecava

Enguany es compleixen quatre anys de les darreres eleccions a l’Institut del Cava, el termini que marcaven els estatuts de l’ens per renovar la junta. Tot i que l’entitat com a tal ja no existeix –fa un any es va fusionar amb Pimecava per crear l’AECAVA– es manté el 2021 com a any de comicis, i el seu president, Damià Deàs, ja ha comunicat que no es presentarà a la reelecció.

Deàs va accedir a la presidència de la patronal cavista el 2018, quan Jaume Gramona va abandonar el càrrec. El maig del 2020, després de la fusió amb l’associació de petits i mitjans cavistes, Damià Deàs es va mantenir amb el càrrec, tot i que ja va deixar clar que la seva intenció era no allargar-ho. “Quan el Jaume Gramona va deixar la presidència de l’Institut, ja vam pactar que el relleu seria una mica de transició”, ha assegurat el president de l’AECAVA.

PUBLICITAT

Si el calendari va segons el previst, el nou cap visible de la patronal, que actualment compta amb un centenar de socis, es podria conèixer abans de l’estiu. Si només hi hagués un candidat a la presidència, al maig el relleu podria quedar tancat. Si n’hi ha més d’un, i s’han de celebrar eleccions, el termini es podria allargar una mica més.

Damià Deàs ha explicat que de moment encara no hi ha ningú que s’hagi postulat com a presidenciable, tot i que ha deixat clar que a l’AECAVA “hi ha gent molt vàlida per liderar el projecte”.

PUBLICITAT

Durant el seu mandat de tres anys, Deàs ha tancat la fusió de les dues patronals cavistes, i ha fomentat la participació activa de l’AECAVA en la redacció del Pla Estratègic de la DO Cava. Optimista de mena, Damià Deàs és dels que no es cansa de defensar que la unitat del sector del cava és el que farà més fort el territori.

També et pot interessar

Comentaris