Nova edició dels Pressupostos Participatius a l’Arboç

Foto: ACN
22/03/2021 - 15:21h

Fins el 12 d’abril els arbocencs i arbocenques podran fer arribar a l’Ajuntament les seves propostes de futur per al municipi

Amb els bons resultats de les últimes edicions, l’Ajuntament de l’Arboç ha impulsat una nova convocatòria dels Pressupostos Participatius. L’any passat no es va produir, ja que les partides pressupostàries van anar destinades a cobrir els efectes socials, sanitaris i econòmics causats per la pandèmia al municipi.

La població tindrà a les seves mans 50.000 € del pressupost municipal, que es dividiran en propostes pel nucli antic (fins a 20.000 €) i propostes per al conjunt del municipi (fins a 30.000 €).

El regidor de Participació Ciutadana, Alfons Ribas, comentava sobre reprendre enguany el projecte col·laboratiu que “Els pressupostos participatius representen l’eix troncal de les polítiques de participació d’aquest equip de govern. Considerem necessari seguir consolidant aquesta iniciativa de transparència i foment del govern obert”.

El procés participatiu constarà de tres fases. La primera, que ha començat aquest dilluns 22 de març, recull les propostes per al nucli antic i per al conjunt del municipi. Les propostes es podran enviar a la web https://arbocencopina.cat o amb les butlletes en paper repartides a les llars del municipi. Es podran dipositar fins al 12 d’abril en les bústies habilitades a l’Ajuntament, la Casa de la Cultura i la Biblioteca.

Un cop finalitzat el termini de presentació de propostes, començarà la segona fase, que consistirà en la validació i anàlisi dels projectes rebuts. Es valorarà que siguin inversions de competència municipal, que no superin la inversió pressupostada, viables tècnicament i que no contradiguin el marc jurídic i legal existent.

La tercera fase consistirà en votar les propostes finalistes. Podrà participar tota la població de majors de 16 anys empadronades al municipi, ja sigui via telemàtica com presencialment.

A causa de la pandèmia, l’execució de la darrera proposta guanyadora de l’última edició, la reforma de l’Arbosense, es va haver d’endarrerir i l’Ajuntament de l’Arboç treballa per dur-la a terme en els pròxims mesos.

També et pot interessar

Comentaris