L’Ajuntament d’Albinyana aprova un pressupost de 2,65 milions d’euros

03/03/2021 - 18:18h

Els comptes per a l’any 2021 van tirar endavant sense cap vot en contra

El ple de l’Ajuntament d’Albinyana va aprovar divendres el pressupost municipal per a l’any 2021, el qual puja un import de 2,65 milions d’euros, dels quals 658.000 euros seran destinats a inversions.

La proposta de pressupost presentada per l’equip de govern va tenir el vot favorable dels grups municipals Convivència-Junts, el PSC i Ciutadans, i l’abstenció d’ERC. Per tant, no hi va haver vots en contra.

Les inversions més destacades són la construcció d’un pont per unir Bonaterra i el Molí del Blanquillo i evitar el pas per la Riera de la Bisbal, adequar zones verdes amb pipican a Bonaterra II, el canvi a leds de l’enllumenat de Bonaterra I i el Molí del Blanquillo, la millora del camí de les Peces a Albinyana, adequar rutes per fer ecoturisme a Albinyana, el canvi de la teulada de l’edifici municipal del carrer la Plaça de Les Peces, la construcció d’una àrea per autocaravanes i la instal·lació de càmeres de lectura de matrícules.

Els comptes municipals albinyanencs també preveuen subvencions als comerços i establiments que han hagut de tancar per la Covid-19, així com recursos per les entitats culturals i socials del municipi.

Entre les novetats que han portat a confluir en el vot favorable els diferents partits amb representació municipal hi ha la previsió per implantar el servei de recollida porta a porta de les escombraries arreu del municipi.

Convenis aprovats

El ple d’Albinyana també va donar llum verda a sis convenis amb el Consell Comarcal del Baix Penedès. Els acords permetran que l’Ajuntament albinyanenc mantingui els serveis per a l’assistència tècnica en l’àmbit de l’enginyeria industrial i de l’urbanisme i l’assistència tècnica en tecnologies d’informació i comunicació amb el Consell Comarcal del Baix Penedès.

També es va aprovar el conveni en matèria de serveis socials, dels programes d’ocupació comarcals i del trànsit cap a un nou sistema comarcal de recollida, tractament i eliminació de residus sòlids urbans, on pel que fa al municipi es preveu implementar la recollida porta a porta al llarg de l’actual any.

Es va aprovar, a més, un conveni per tal que la Diputació de Tarragona segueix mantenint la gestió informatitzada del padró d’habitants.

Mocions

En l’apartat de mocions, la sessió municipal va donar suport a que les entitats bancàries ofereixin millor atenció personalitzada en les seves oficines a usuàries i usuaris, preferentment a aquelles persones d’edat avançada. També es va aprovar donar suport als Consells Esportius en la seva demanda que el Procicat no discrimini en les mesures que adopti als esportistes independentment que tinguin llicència federativa o no.

També et pot interessar

Comentaris