Llum verda a diversos reglaments municipals de l’Ajuntament del Vendrell

El primer ple del Vendrell d’aquest 2021 es va fer via telemàtica com la majoria dels del 2020 (Foto: Ajuntament del Vendrell)
Avatar
26/01/2021 - 19:24h

Aquestes normatives han centrat el primer ple ordinari de l’any 2021

El ple ordinari del mes de gener que aquest dilluns va celebrar l’Ajuntament del Vendrell i que també va esdevenir la primera sessió de l’any 2021, de manera telemàtica pel coronavirus com és habitual enmig de la pandèmia, va donar llum verda a diversos reglaments municipals.

El primer punt en aquest sentit, aprovat per unanimitat, va ser el d’iniciar l’expedient per a l’aprovació del Reglament d’Adjudicació dels Habitatges en règim de lloguer social i/o assequible de l’Ajuntament del Vendrell i constituir una comissió d’estudi. Una esmena de darrera hora hi va introduir el fet que tingui representació dels grups municipals i la regidora no adscrita, tot i que sense vot.

PUBLICITAT

També va aprovar-se l’inici d’una modificació de l’Ordenança municipal reguladora de terrasses per a l’establiment dels criteris d’ocupació d’aquests espais públics, per exemple, a la plaça Germans Trillas de Coma-ruga.

En el mateix ple i per unanimitat va tirar endavant l’elaboració d’un expedient per a la redacció del Reglament del pressupost participatiu del consistori vendrellenc, el qual ja preveurà al pressupost del 2021 una partida de 100.000 euros; l’inici de l’expedient per a la creació de la Comissió de seguiment i interpretació per a l’aprovació del reglament de segona activitat del col·lectiu de la policia local del Vendrell, el qual preveurà que els agents que no puguin fer la seva feina en puguin desenvolupar d’altres; la regulació del teletreball i l’inici de l’expedient per a la modificació de les Ordenances fiscals municipals.

Diversos reglaments

Pel que fa a diversos reglaments municipals i que van tirar endavant amb els vots a favor del govern i la regidora no adscrita i l’abstenció de tota l’oposició, aquest dilluns el ple va tractar el Pla Anual Normatiu per a l’any 2021 i que inclou els reglaments ja citats i, per exemple, els d’una hipotètica segona activitat per a les auxiliars de geriatria del Patronat Municipal Asil, de productivitat per als empleats públics de la corporació, la modificació d’alguns preus públics vigents de l’Escola Municipal de Música Pau Casals o també la modificació dels reglaments dels serveis d’ajuda a domicili, de teleassistència domiciliària i del transport adaptat.

Altres reglaments aprovats són els de la Festa Major i l’intern dels Administradors de Santa Anna.

Polèmica pel pavelló del CE Vendrell

Un dels punts més polèmics del ple va ser el de la petició de Som Poble-ERC, finalment rebutjada pel govern, JxC i la regidora no adscrita, perquè l’Ajuntament del Vendrell encarregués als seus serveis jurídics un informe sobre suposades irregularitats en la contractació de l’obra de remodelació del Pavelló del Club d’Esports Vendrell.

En l’explicació de vot que va decidir el govern vendrellenc, el seu regidor portaveu, Christian Soriano va apuntar que el ple municipal “no és el millor lloc” per demanar l’esmentat informe, va apuntar que “és un tema administratiu i jurídic”, va mostrar tota la confiança del govern en els encarregats de fer els tràmits per a l’adjudicació d’aquella obra i, finalment, Soriano va recriminar al principal grup de l’oposició que portés al debat plenari un tema de fa sis anys, el 2015, “en plena pandèmia, la pitjor que hem viscut mai i sense precedents”.

Des de l’oposició, tant des de Som Poble-ERC com el regidor Josep Maria Llasat (Pel Vendrell Primàries) van lamentar que el govern no entrés a debatre la qüestió, que es limités a posicionar-se mitjançant la fórmula de l’explicació de vot i que, segons l’oposició, no volgués ser clar en aquest tema del qual n’informavem fa uns dies.

Pla de Seguretat Local i altres acords

Una petició de Som Poble-ERC que sí que va ser aprovada va ser un reglament regulador dels equipaments esportius de titularitat municipal, amb l’esmena de retirar la temporalitat en el termini.

Per unanimitat es va aprovar la proposta de resolució presentada pel grup municipal de Junts pel Vendrell per confeccionar un Pla de Seguretat Local, atesa la recent situació d’una certa insegurat ciutadana, sobretot, a partir de robatoris en establiments del centre de la vila i també algunes baralles juvenils. En canvi, no va prosperar la petició de Primàries perquè la regidora de Policia i Civisme de l’Ajuntament convoqui precisament la Comissió Municipal de Convivència i Civisme per restablir aquesta seguretat ciutadana a la vila.

PUBLICITAT

Finalment, per exemple, es va aprovar posar el nom de Maria del Remei Esteban i Nin a la nova sala de premsa de l’administració local vendrellenca. Esteban va ser la primera regidora en ajuntaments democràtics del Vendrell i “exemple i model a seguir en la lluita per aconseguir la visibilització de les dones i la igualtat. D’aquesta manera es vol reconèixer el seu llegat, homenatjar-la i començar a combatre la invisibilització de les dones als carrers i equipaments municipals”, s’apunta en el text de l’acord aprovat.

A proposta de Podem-El Vendrell, s’exigirà al Departament d’Educació de la Generalitat que estudiï la implementació d’un nou sistema de ventilació a les escoles del municipi.

També et pot interessar

Comentaris