Som Poble-ERC denuncia suposades irregularitats en les obres del pavelló del CE Vendrell

Imatge d’arxiu del partit inaugural dels Jocs del Mediterrani al pavelló remodelat del CE Vendrell.
22/01/2021 - 13:51h

El grup municipal portarà al ple de dilluns el procés d’adjudicació de la remodelació de l’equipament

El grup municipal de Som Poble-ERC a l’oposició de l’Ajuntament del Vendrell portarà ple que se celebrarà dilluns que ve, a les 18h de manera telemàtica, una proposta de resolució perquè els serveis jurídics de l’administració local facin un informe per tal d’identificar totes les irregularitats que hi pugui haver hagut i establir quines possibles responsabilitats podrien existir en relació a unes suposades irregularitats en l’adjudicació de les obres de remodelació del pavelló del Club d’Esports Vendrell.

Aquesta remodelació va finalitzar uns dies abans de les darreres eleccions municipals, el maig del 2019, i es va estrenar amb la celebració de partits d’handbol dels Jocs del Mediterrani del 2018 que van fer-se aquell estiu.

Segons Som Poble-ERC, l’interventor municipal va emetre un informe negatiu sobre l’ampliació de les obres adjudicades, per un import de 700.000 euros, i en el qual hi hauria “greus mancances en l’expedient de contractació”, assegura el mateix grup municipal.

Som Poble-ERC explica que l’obra de remodelació del pavelló vendrellenc es va licitar per un import al voltant d’un milió d’euros a l’empresa Garcia Riera, que en la seva oferta va presentar un preu final inferior en un 24,3% del valor del contracte, fregant el 25% de reducció que es considera una “oferta temerària”.

Sempre segons la versió apuntada des del principal grup a l’oposició municipal vendrellenca, durant l’execució de les obres es va voler ampliar aquest import, “tant per deficiències en l’edifici com per la incorporació de nous elements no previstos inicialment en la licitació i per un import que incrementava el contracte en la quantitat de 700.000 euros, un 70% més”.

La secretària municipal va arribar a fer fins a 3 informes negatius en els quals va concloure que aquesta ampliació del contracte no estava permesa per la Llei de Contractes del Sector Públic i el que s’hauria de fer es iniciar un nou procediment de licitació per aquest import.

L’interventor, de la seva banda -continua Som Poble-ERC-, “va ratificar aquests informes i va informar que es negava l’acta de recepció de l’obra i que acceptar-ho en aquelles condicions incomplia la normativa. A més, en el seu informe informava a l’alcalde que acceptar l’obra en aquestes condicions podria suposar una falta molt greu en matèria econòmico-pressupostària.”

Tot i els informes negatius, Som Poble-ERC remarca que, com apuntàvem, l’obra es va recepcionar un dies abans de les eleccions del maig del 2019.

Per altre banda, el principal grup de l’oposició afirma que la intervenció durant tot el procés de l’alcalde (Martí Carnicer) i del regidor d’Esports (Rafel Gosàlvez) “sent tots dos socis del CE Vendrell i votant en el ple acords sobre aquests temes, incomplia la normativa tant del ROM (Reglament Orgànic Municipal) com la Llei de Bases de Règim Local a l’existir un manifest interès personal i directe”.

Per últim, des de Som Poble-ERC s’assenyala que els diners de l’obra de remodelació de l’equipament esportiu vendrellenc, un total d’1,2 milions d’euros, “van provenir d’una subvenció de la Diputació de Tarragona en la que es reformava l’edifici a canvi d’un usdefruit a favor de l’Ajuntament per 25 anys”. Tanmateix, el mateix grup municipal conclou que en elevar-se el cost final de les obres fins als 1,7 milions d’euros, “existeix una partida al voltant del mig milió d’euros que podríem dir que s’ha ‘regalat’ per part de l’Ajuntament al CE Vendrell per millorar unes instal·lacions privades, sense cap mena de contraprestació, i que en cap cas està tenint -com s’ha demostrat en el temps- un retorn cap a la ciutadania de la vila”.

També et pot interessar

Comentaris