L’Escola d’Enoturisme presenta un pla de formació contínua 100% subvencionat

A l’esquerra, la regidora Xell Montserrat, i a la dreta, Ester Garcia, directora de l’Escola d’Enoturisme de Catalunya. FOTO: AJUNTAMENT
Avatar
25/01/2021 - 18:00h

Al llarg dels últims anys han participat en el desenvolupament de les propostes formatives més de 900 alumnes d’arreu de Catalunya

La regidora d’Educació de l’Ajuntament de Vilafranca, Xell Montserrat, i la directora de l’Escola d’Enoturisme de Catalunya, amb seu a Vilafranca, Ester Garcia, han presentat aquest dilluns nous cursos finançats pel Consorci de la Formació Contínua de Catalunya que permeten oferir formació 100% subvencionada en el sector de l’enoturisme.

Ester Garcia ha explicat que, a banda de la formació ocupacional i la formació professional, una línia important de treball de l’Escola d’Enoturisme és la formació contínua “per millorar la professionalització del sector”. En aquesta línia, fa 4 anys que l’Escola d’Enoturisme presenta un projecte al consorciamb aquest objectiu.

“Darrere hi ha un treball per pensar plegats junt amb les diferents rutes del vi catalanes en les necessitats globals del sector”, ha afirmat. En els darrers anys de desenvolupament d’aquest projecte amb el suport del consorci han participat en les propostes de formació més de 900 alumnes d’arreu de Catalunya.

PUBLICITAT

Per enguany s’ha previst una àmplia oferta de formació amb 8 propostes de cursos destinats en global a unes 120 persones. Hi poden participar treballadors en actiu, desocupats, autònoms, persones que estiguin en ERTE i ERO de manera preferent, a nivell de tot Catalunya.

De gener a juny de 2021, es farà un curs de “Desenvolupament de productes enoturístics” de 30 hores (inici 16 de febrer), un de “Comercialització de producte enoturístic” de 20h (inici 14 d’abril),  i un altre de “Reactivació i innovació del sector enoturístic post-COVID-19” de 10h (inici 25 de maig), tots tres en format aula virtual. De setembre a novembre es faran quatre cursos més.

Per Garcia, les empreses ara mateix necessiten de tots els suports possibles, i per això es proposa “un pla que posi l‘èmfasi en la venda i la comercialització de nous productes, conjuntament amb eines de reactivació on l’objectiu serà apropar a les empreses mitjanes i petites la manera de poder participar dels fons europeus per a la recuperació”.

PUBLICITAT

Per la seva banda, la regidora d’Educació, Xell Montserrat, ha posat èmfasi en el paper d’acompanyament i d’empoderament que fa l’escola cap al sector enoturístic “a través de generar coneixement i professionalitzar el sector mitjançant la formació”. La regidora ha insistit en que la formació és clau en un moment com l’actual i ha destacat  que per a moltes persones pot ser “una oportunitat per formar-se i millorar les seves competències”.

Les inscripcions als cursos es podrà fer a través del web de l’escola https://escolaenoturisme.vilafranca.cat/ i per demanar informació es pot trucar al tel. 93 169 41 02 o enviar un correu a edec@escolaenoturisme.cat.

També et pot interessar

Comentaris