Quatre grups polítics de Cunit defensen la legalitat en la urbanització del sector Sud 5

El sector de Cunit pendent d’urbanitzar (Foto: ACN)
22/01/2021 - 11:30h

Asseguren que els promotors del pla parcial han respectat les directrius del POUM vigent aprovat el 2006

Quatre grups municipals de l’Ajuntament de Cunit -PSC, Impulsem Cunit, En Comú Podem i Ciutadans- han sortit al pas de la crítica del grup ecologista GEVEN sobre la previsió d’urbanitzar el sector Sud 5-Miramar, que preveu la construcció de 99 habitatges en 9 hectàrees actualment de bosc i matollar mediterranis.

En un comunicat de premsa titulat ‘Història del Sud 5 i el futur de Cunit, els quatre grups expliquen d’entrada que el POUM (Pla Ordenació Urbanística Municipal) de Cunit data del 2006, va ser aprovat pel consistori del moment, és l’instrument que qualifica el futur urbanístic del municipi i és sota aquest instrument que es van aprovar, seguint la legalitat urbanística, 18 convenis, un d’ells el del Sud 5, sector Miramar.

Els quatre grups continuen per dir que des de l’any 2018 els propietaris dels terrenys, a iniciativa pròpia, com marca la llei, van començar els tràmits per a la urbanització d’aquest, presentant el corresponen Pla Parcial.

Els promotors van presentar una proposta d’urbanització seguint els preceptes del POUM vigent des del 2006 i l’equip de govern de la passada legislatura ho va aprovar.

Tot seguit es transcriu íntegrament la resta del comunicat:

“Aquest sector, i qualsevol altre en la mateixa situació, es podria urbanitzar sense l’aprovació de l’Ajuntament si la CUT (Comissió Urbanisme de Tarragona) aprovés la proposta de Pla Parcial dels promotors al considerar que segueixen el planejament vigent. En aquest cas, l’Ajuntament hauria renunciat, de manera irresponsable, a intentar introduir canvis pactats que permetin una millor adaptació del projecte als temps actuals.

Respectant la legislació urbanística, el fet de plantejar la desqualificació del que ara està qualificat com urbanitzable com a SUD 5 significarien unes responsabilitats patrimonials per part de l’Ajuntament milionàries (via impostos i retallades de serveis i inversions), i al consistori li seria molt difícil fer-hi front.

Desqualificar el sol del SUD 5, un procés llarg i que no garanteix que el promotor no ho pugui urbanitzar abans, condicionaria el futur i la viabilitat econòmica del nostre Ajuntament i del nostre poble, i d’això n’ha de ser conscient la ciutadania. Hem de ser responsables per salvaguardar els interessos futurs del conjunt del municipi i no repetir errors del passat.

Els quatre grups municipals que van aprovar inicialment la modificació del Pla Parcial del SUD 5 en aquesta legislatura i que signen aquesta carta tenen clar que les bases del planejament urbà del 2006 no són les que emplenaríem en un nou POUM per les temps actuals i que és un debat que cal encetar amb seny. Però, davant situació complexa que representa el SUD 5 en aquests moments, els quatre grups municipals prefereixen no només no deslligar-se d’aquest procés, sinó intentar fer canvis importants, juntament amb els veïns i veïnes, per a que aquest procés sigui el màxim respectuós amb l’entorn, i poder defensar les oportunitats i els interessos del poble com són el desenvolupament d’àrees d’activitat econòmica i també l’habitatge de protecció oficial per fer polítiques d’habitatge públic.

El grups municipals que signen aquesta carta, grups que formen el govern actual o hi donen suport i el principal grup partit a l’oposició, el que volem és ser transparents, responsables amb els nostres conciutadans i responsables políticament, sense prometre solucions màgiques i sense conseqüències a problemes complexes, però que cal afrontar.

I per aquests motiu signem aquesta carta i adquirim el compromís de treballar per redefinir el futur de Cunit conjuntament amb tothom, però sense por de parlar els limitants que qualsevol polític hauria d’enfrontar-se.”

També et pot interessar

Comentaris