Els pagesos es tornen a mobilitzar per reclamar un tracte digne

Tractorada a la rambla de Vilafranca el 16 d’agost del 2019. FOTO: ACN
16/12/2020 - 19:33h

A l’Alt Penedès, la tractorada convocada per Unió de Pagesos sortirà dilluns a les 9.30 h des del Centre Àgora de Vilafranca

Els pagesos n’estan farts. Després de mesos i mesos de reclamar un tracte digne per al sector, finalment han decidit passar a l’acció i convocar mobilitzacions arreu del país el pròxim dilluns.

Sota el lema Ara, més necessaris. Ara, més pagesia, Unió de Pagesos ha organitzat una dotzena de tractorades a diferents territoris per reclamar que es resolguin algunes qüestions que afecten els pagesos i que han quedat aturades a causa de la pandèmia.

Ara, més pagesia, Unió de Pagesos ha organitzat una dotzena de tractorades a diferents territoris per reclamar que es resolguin algunes qüestions que afecten els pagesos i que han quedat aturades a causa de la pandèmia.

L’Alt Penedès és un dels territoris que s’ha sumat a la protesta, amb una marxa que sortirà a les 9.30 h des del Centre Àgora de Vilafranca i recorrerà l’antiga N-340 fins a la rambla Sant Francesc.

Per prevenir els riscos associats a la pandèmia de la Covid-19, els participants a la marxa no s’aturaran al centre de la vila, i seguiran el recorregut pel carrer Hermenegild Clascar, per tornar al Centre Àgora. Arribats allà, els pagesos lliuraran un manifest a Salvador Puig, director general de l’INCAVI, que segons UP s’ha compromès a rebre’ls.

A banda de les demandes globals del sindicat, els viticultors penedesencs sumaran a les demandes que s’apliquin les mesures necessàries per ajudar el sector en un any difícil, potenciant eines com la verema en verd o l’ús del most concentrat.

També demanen que les assegurances cobreixin els danys provocats pel míldiu, que a Catalunya no es poden incloure. “Ara els afectats som els pagesos, però a la llarga ho serà tot el territori” ha assegurat Rafel Ramon, coordinador comarcal d’UP a l’Alt Penedès.

També et pot interessar

Comentaris