Mor l’emblemàtic llibreter vendrellenc Josep Mitjans

Josep Mitjans a la seva llibreria del centre del Vendrell amb el seu fill, Jordi, actual responsable del negoci.
08/12/2020 - 19:23h

Havia nascut fa 76 anys a Llorenç del Penedès i vivia al Vendrell des d’en feia 49

Aquest dimarts ha mort, als 76 anys, el conegut llibreter vendrellenc Josep Mitjans, que havia passat el negoci de la llibreria ‘Promoció del Llibre’ al seu fill, Jordi.

Segons recordava al 3d8 l’any passat, amb motiu del cinquantenari de la llibreria que va fundar, Josep Mitjans va posar en marxa el negoci amb un amic que treballava en una editorial, per bé que de seguida va fer-se càrrec de l’establiment en solitari.

El primer local, ubicat a les mateixes galeries comercials d’ara al peu del carrer del Doctor Robert del Vendrell, era molt més petit que el negoci actual. “Teníem 16 metres quadrats i 16 més de magatzem a l’altell”, explicava fa un any i mig Mitjans, que recordava que a la llibreria li va posar un nom -‘Promoció del llibre’- que amb el temps la gent va acabar fent-se seu com a ‘Cal Mitjans’.

Apassionat de la lectura i gran comunicador, amb una gran capacitat per recomanar llibres adients a les aficions de la clientela, Josep Mitjans va promoure tota la vida els llibres en català i, de fet, l’any 1995 el Departament de Cultura de la Generalitat va reconèixer Mitjans com ‘el llibreter que més s’ha destacat en la promoció del llibre català’.

Posteriorment, del 1997 al 2003, va ser membre de la junta directiva del Gremi de Llibreters de Catalunya.

El 10 de juny del 2000 patiria un dels episodis més durs i tristos de la seva vida, atès que l’històrica inundació del centre del Vendrell va malmetre milers de llibres i va haver de tancar el negoci durant setmanes.

Josep Mitjans era pare de dos fills i avi de dos nets. Les seves exèquies se celebraran dijous, a les 12h.

Tot seguit recuperem el reportatge que el 3d8 li vam dedicar l’any passat amb motiu dels 50 anys de ‘Cal Mitjans’.

També et pot interessar

Comentaris