Deu dies més amb els bars tancats

14/11/2020 - 12:00h

Parlem amb els sectors de l’esport, l’estètica, l’hostaleria, els grans esdeveniment, la cultura i les sales de festa, que ens expliquen viuen la pandèmia

El Govern ha decidit allargar 10 dies més el tancament de bars i restaurants, així com de cinemes, teatres i gimnasos, mesura que estarà vigent fins al 23 de novembre. Els centres d’estètica i de massatge sí que podran reobrir amb serveis individuals a partir d’aquest dissabte, i és que la nova resolució s’ha publicat la nit de divendres.

Des del 3d8 aquesta setmana hem volgut dedicar quatre pàgines a parlar amb els sectors més afectats per aquests tancaments com són l’esport, l’estètica, l’hostaleria, els grans esdeveniment, la cultura i les sales de festa.

Deu dies més amb els bars tancats

El sector dels bars i restaurants és un dels més tocats per la crisi econòmica. Ja hi ha molts restaurants que han hagut de tancar portes, i tot fa preveure que els pròxims mesos se n’hi sumaran uns quants més.

Els que estan aguantant estoicament el temporal acumulen pèrdues de milers d’euros que no es compensen ni de bon tros amb els menjars per endur-se que poden elaborar. “Amb els plats que ens venen a buscar, la majoria no en tenim ni per començar”, assegura Núria Carbó, presidenta del Gremi Comarcal d’Hostaleria i Turisme.

Es queixa de la manca d’empatia que hi ha amb el sector de la restauració des de l’inici de la pandèmia i amb el fet que ningú hagi tingut la deferència de preguntar-los quines són les seves necessitats. “Aquest país el fem grans els centenars de petites i empreses i els autònoms, i som els grans oblidats d’aquesta crisi”, lamenta Carbó, que calcula que al seu restaurant, la Fonda Neus de Sant Sadurní, les pèrdues d’enguany ja s’enfilen fins al 70%.

La Núria no és gens optimista amb el final de la pandèmia i creu que la situació s’allargarà encara uns mesos més. “Aquesta vacuna no ho solucionarà, i encara estarem així una temporada llarga”, critica, i demana que es posin sobre la taula mesures que ajudin de veritat els restauradors.

Protesta al Vendrell
D’altra banda, val a dir que un centenar de vehicles van participar dilluns al matí en una marxa lenta que va col·lapsar el centre històric del Vendrell en protesta per les mesures contra la pandèmia de la Covid-19 que castiguen especialment el sector de la restauració, entre d’altres.

Sergi Vázquez, un dels membres de la junta directiva de la recentment creada Unió de Bars i Restaurants del Vendrell per exigir, sobretot a l’Ajuntament del Vendrell, més suport al sector de la restauració, s’ha mostrat molt satisfet per l’èxit de la convocatòria.

Vázquez també parla del degoteig de tancaments definitius de bars i restaurants a causa de la pandèmia i reivindica l’ajuda de l’Ajuntament del Vendrell: “Ens haurien de donar suport i no cobrar-nos, per exemple, les dues partides de l’IBI en un mes i mig”.

“La resta d’ajuntaments han tirat endavant excepcions fiscals, per exemple”, continua Sergi Vázquez, que conclou: “No ens neguem a pagar ni volem que ens regalin res, només obrir amb condicions”.

També et pot interessar

Comentaris