Protesta concorreguda del sector de la restauració del Vendrell

Un moment de l’inici de la protesta al Vendrell aquest dilluns al matí. (Foto: TarragonaDigital)
10/11/2020 - 12:00h

Un centenar de vehicles participen en una marxa lenta que col·lapsa el centre històric del Vendrell

Un centenar de vehicles van participar aquest dilluns en una marxa lenta que va col·lapsar el centre històric del Vendrell durant més d’una hora, en protesta per les mesures contra la pandèmia de la Covid-19 que castiguen especialment el sector de la restauració, entre d’altres.

La protesta va començar a l’avinguda de les Escoles i va finalitzar al mateix indret de la zona escolar de la capital del Baix Penedès després d’una hora i mitja de circulació lenta dels participants, molts dels propietaris de bars i restaurants del Vendrell.

Sergi Vázquez, un dels membres de la junta directiva de la recentment creada unió de bars i restaurants del Vendrell per exigir, sobretot a l’Ajuntament del Vendrell, més suport al sector de la restauració, s’ha mostrat molt satisfet per l’èxit de la convocatòria.

“No és fàcil reunir un centenar de vehicles en una protesta quan molts intentem subsistir servint el menjar per la finestra”, diu Vázquez, que es mostra convençut que la participació registrada demostra que “la gent està molt compromesa i també molt fotuda per la crisi”.

Sergi Vázquez també parla del degoteig de tancaments definitius de bars i restaurants a causa de la pandèmia, i recorda que l’Ajuntament del Vendrell “ens hauria de donar suport i no cobrar-nos, per exemple, les dues partides de l’IBI en un mes i mig”.

“La resta d’ajuntaments han tirat endavant excepcions fiscals, per exemple”, continua Sergi Vázquez, que recalca que “no ens neguem a pagar i no volem que ens regalin res, només obrir amb condicions”.

Arran de la protesta d’aquest dilluns al Vendrell, l’Ajuntament ha recordat diverses iniciatives que l’administració local ha tirat endavant per ajudar el sector de la restauració castigat pels efectes econòmics del coronavirus de la Covid-19.

Així, per exemple, parla de la bonificació d’un 25% del rebut de la brossa pels comerços de cara al 2021, el descompte que ja ha aplicat en la taxa d’ocupació de terrasses, les dues convocatòries d’ajuts a petites empreses i autònoms i el fet que ja es treballi en una tercera línia d’ajuts, aquesta vegada dirigida específicament a bars, restaurants i locals d’estètica.

Tot seguit recordem les reivindicacions que ja van fer els bars i restaurants del Vendrell units fa unes setmanes per defensar el sector. El col·lectiu compta ja amb 142 locals associats d’aproximadament un cens de 436 establiments censats al Vendrell.

També et pot interessar

Comentaris