Els bars i restaurants del Vendrell demanen ajuda a l’ajuntament

23/10/2020 - 18:44h

Els establiments, agrupats en una entitat, exigeixen exempcions i flexibilitzacions d’impostos per poder superar l’impàs econòmic

Diferents bars i restaurants del Vendrell, agrupats en una sola entitat anomenada Unió de Bars i Restaurants del Vendrell, han enviat una carta a l’ajuntament en la qual demanen ajuda per poder superar aquest impàs econòmic de la millor manera possible.

Els establiments, a qui han obligat a tancar un mínim de 15 dies, han demanat al consistori un seguit de mesures excepcionals pel que fa a exempcions i flexibilitzacions d’impostos ja que, segons afirmen, les “les pèrdues generades per aquesta crisi no les recuperarem a l’hora de tornar a la normalitat ni en curt termini però hem de mantenir les nostres obligacions en despeses i pagaments”. L’entitat afirma que difícilment es podran mantenir els llocs de treball i demanen un esforç extraordinari al consistori per ajudar a tirar endavant un sector clau com és l’hostaleria.

La Unió de Bars i Restaurants del Vendrell demana, entre altres mesures:

-Anul.lació per a l’any 2021 de taxes de residus, ocupació de la via pública i taxa de mercadals i venda ambulant.

Anul.lació interessos dels pagaments de taxes del 2020.

Rebaixa/excempció/subvenció de la quota anual de l’Impost de Béns Immobles als propietaris per tal que els petits empresaris puguin negociar amb ells.

Atès que la Generalitat, mitjançant decret, ha establert la bonificació del 50% del cànon de l’aigua a la factura, demanen també a l’Ajuntament que intercedeixi per no cobrar els mínims durant els mesos de tancament de les activitats .

Que els diners que no s’han gastat per les fires i festes del municipi retornin “d’alguna manera al comerç del poble”.

També et pot interessar

Comentaris