Els gimnasos es reivindiquen com un espai segur

14/11/2020 - 09:00h

Parlem amb els sectors de l’esport, l’estètica, l’hostaleria, els grans esdeveniment, la cultura i les sales de festa, que ens expliquen com ho estan vivint

El Govern ha decidit allargar 10 dies més el tancament de bars i restaurants, així com de cinemes, teatres i gimnasos, mesura que estarà vigent fins al 23 de novembre. Els centres d’estètica i de massatge sí que podran reobrir amb serveis individuals a partir d’aquest dissabte, i és que la nova resolució es publicarà la nit de divendres.

Des del 3d8 aquesta setmana hem volgut dedicar quatre pàgines a parlar amb els sectors més afectats per aquests tancaments com són l’esport, l’estètica, l’hostaleria, els grans esdeveniment, la cultura i les sales de festa.

Els gimnasos són un dels molts sectors que també han hagut d’abaixar la persiana, tal com va passar al març. A tall d’exemple, des de fa 15 dies el gimnàs vilafranquí UniQ, que dirigeix Roger Boada, ha tancat portes seguint les instruccions indicades des del Procicat. Una setmana abans, el toc de queda decretat ja els havia afectat, perquè obligava a tancar portes a les deu de la nit, una franja horària molt soŀlicitada per les persones que pleguen tard de la feina.

Tal com van fer a la primavera, ara han hagut de posar la majoria de treballadors en ERTO esperant que les restriccions no s’allarguin més del compte. Boada ha explicat que al gimnàs aquest setembre-octubre ja estaven treballant al 90%, i la previsió era molt bona. I tal com van fer al març, ara han organitzat classes en línia. “És una manera que ens va funcionar molt bé quan ens van confinar, i ara ho hem tornat a plantejar als nostres clients”. De fet, han estat els mateixos clients els qui han demanat les classes en línia. Al gimnàs UniQ, aquests dies ofereixen diferents classes on els clients s’apunten a principis de setmana. Llavors, cada dia, ben d’hora des del gimnàs s’envia un missatge amb el nom de la sessió, la contrasenya i el material que s’utilitzarà, que normalment està format per estris casolans.

Malgrat el moment difícil, Boada s’ha mostrat molt agraït als clients perquè “en ser un centre petit els clients tenen més confiança i seguretat”. Boada, que des del 2015 dirigeix aquest gimnàs vilafranquí, té molt clar que els centres s’han de reinventar constantment per no morir, i per això ara també ofereixen classes particulars a domicili.

D’altra banda, des del Complex Aquàtic de Vilafranca, la seva directora tècnica, Anna Soldevila, ha explicat que el nou tancament s’ha rebut amb “desconcert” perquè el sector es va adaptar des d’un primer moment al protocol que es va dissenyar i consensuar amb el Procicat i Salut. “Estic segura que tots els centres vam complir-lo des del minut zero”, diu Soldevila, que afirma que tots els clients (fins i tot la gent més vulnerable) volien tornar al centre a fer esport.

“El sector ha superat amb nota la prevenció, i no entenem que ara se’ns torni a tancar”, afirma. Soldevila aposta perquè ara, si no hi ha novetats, sigui la justícia qui digui si el sector esportiu ha de poder obrir o no.

“No tenen en compte la salut emocional i treuen coses que són segures. L’esport és salut, però fins que des del sector sanitari no es reconegui, sempre serem uns grans perjudicats”, comenta la directora del Complex, que reconeix que tant de bo les restriccions s’acabin abans, però que considera que el Govern va donant les notícies cada 15 dies “per tranquiŀlitzar-nos, però és desesperant perquè podem estar dos mesos més tancats”.

Pel que fa a la qüestió econòmica, Anna Soldevila reconeix l’esforç de l’Ajuntament per apostar per la instal·lació pública. Afirma que tots els treballadors estan en ERTO i que hauran de fer mans i mànigues per fer que surtin els números quan puguin tornar a obrir.

També et pot interessar

Comentaris