Sant Martí anuncia l’arribada del vi novell a deu cellers catalans

Alguns dels vins novells que participen a la festa d’enguany
Eva López
13/11/2020 - 10:22h

Una desena d’elaboradors s’apleguen per celebrar aquesta festa, que enguany s’ha reformulat per adaptar-se a les restriccions

Una branca de pi penjada a l’entrada dels cellers de la Mediterrània anunciava antigament que el vi novell ja estava a punt. “Si hi ha ram, hi ha mam, i si és de pi, és de bon vi”, deia la dita, que ara han pres com a lema una colla de cellers catalans que estan convençuts que la tradició pot tornar a arrelar.

De moment, tot apunta que ho han aconseguit. I és que ja fa quatre anys que se celebra aquesta festa, que no para de guanyar adeptes. Va començar amb la participació de vuit cellers, i enguany ja en són una desena. Una xifra gens menyspreable si es té en compte que, com la majoria d’actes promocionals, la Festa del Vi Novell s’ha hagut de fer enguany en format virtual.

PUBLICITAT

Inclosa en els actes de la Setmana del Vi Català, la festa s’ha fet coincidir amb Sant Martí (11 de novembre), protagonista d’una de les altres dites que es vincula amb aquesta tradició: “Per Sant Martí, mata el porc i enceta el vi”.

Cal destacar que aquest any s’han substituït els tastos al Palau Robert per una tertúlia i un tast virtual a través del canal YouTube de l’INCAVI, a través del qual aquesta setmana s’estan retransmetent totes les activitats vinculades amb la Setmana del Vi.

La Cooperativa la Granada, Covides i Maset són els tres cellers penedesencs que enguany s’han tornat a sumar a la festa, que vol reivindicar el vi que neix primer després de la campanya de la verema. Els trets característics d’aquest vi són la seva temporalitat i la producció limitada.

PUBLICITAT

És un vi afruitat i fresc que recorda al gust del raïm i que és ideal per acompanyar tota mena d’àpats, especialment aquells elaborats a base d’altres productes de temporada, a més de ser el maridatge perfecte per a tots aquells productes derivats del porc.

A més dels cellers del Penedès, també formen part de la iniciativa Celler Carles Andreu, Celler Cooperatiu de l’Espolla, Celler Masroig, Sant Josep Vins, Vinícola de Sarral i Vins Petxina.

També et pot interessar

Comentaris