Mor l’arbocenca Amèlia Guardià, la persona de més edat del Penedès

Amèlia Guasch el novembre de l’any passat, quan va complir els 108 anys. (Foto: Ajuntament de l’Arboç)
26/10/2020 - 13:37h

El 22 de novembre hauria complert els 109 anys i també era la més gran de la demarcació de Tarragona

La matinada d’aquest dilluns ha mort l’arbocenca Amèlia Guardià, a l’edat de 108 anys i 11 mesos i que era tant la persona més gran del Penedès com de tota la demarcació de Tarragona.

Aquesta veïna de l’Arboç, molt coneguda i estimada per tothom a la vila, hauria complert els 109 anys el proper 22 de novembre.

Nascuda el 1911 a l’Arboç i filla de casteller, Amèlia Guardià va viure molts canvis socials importants al llarg de la seva vida. Així, segons que recordava ella mateixa en una entrevista que li va fer el 3d8 el desembre de l’any passat, va treballar com a encarregada a la desapareguda fàbrica de calçotets de la vila.

Entre les seves aficions, destaca la punta al coixí, l’art més genuí de l’Arboç i que va practicar fins que la vista li ho va permetre.

Amèlia Guardià tenia dos fills, nou néts i quatre besnéts. “Sempre va ser una persona molt arrelada a la vida social de la nostra vila”, ha apuntat l’Ajuntament de l’Arboç, que ha volgut expressar oficialment el dol per la pèrdua de l’emblemàtica veina.

A més, l’Ajuntament arbocenc també recorda que, cada any, per l’aniversari d’Amèlia Guardià i des del seu centenari el 2011, li feia un petit homenatge anant fins al seu domicili per a felicitar-la i fer-li entrega d’un present.

Les exèquies per Amèlia Guardià es faran aquest dimarts a la tarda, a l’Església de Sant Julià de l’Arboç, a les 16h.

Tot seguit, reproduïm l’entrevista que li va fer el 3d8.

També et pot interessar

Comentaris