Queixes per la manca de places per al transport escolar post-ESO

09/10/2020 - 08:00h

174 alumnes de batxillerat del Baix Penedès poden quedar-se sense el servei tot i estar disposats a pagar-lo

El Consell Comarcal del Baix Penedès (CCBP) va deixar d’oferir dijous, primer d’octubre, el servei de transport escolar als alumnes de batxillerat, el qual havia començat a principi de curs.

El motiu d’aquest canvi és, segons la notificació que van rebre els pares dels aproximadament 174 alumnes afectats, la falta de places als autocars per l’increment d’alumnes d’ESO, que disposen d’aquest servei de manera gratuïta perquè el subvenciona la Generalitat.

Els alumnes de batxillerat que es beneficiaven de les places buides que hi pogués haver per manca de prou alumnes d’ESO pagaven 30 euros mensuals per anar als respectius instituts des de les poblacions de Bellvei, Llorenç del Penedès, Santa Oliva, Castellet i la Gornal, Albinyana i Sant Jaume dels Domenys.

La situació ha canviat, segons explica la consellera comarcal de Transport i Beques menjador, Núria Güell, perquè “es van fer unes planificacions abans de començar el curs, però el primer dia es van apuntar pel servei uns 70 alumnes de l’ESO, i els autocars van plens”.

Güell apunta que caldria contractar uns cinc autocars de línia –la qual cosa es farà provisionalment fins a final d’any amb recursos dels ajuntaments implicats–, però que caldrà buscar una solució definitiva. Això és també el que demanen un grup de pares i mares que s’han constituït per reclamar el servei a les institucions, encara que sigui pagant els 30 euros mensuals, i per a la qual cosa ja han endegat una recollida de signatures.

Núria Güell apunta que si els ajuntaments no subvencionessin aquelles places, cada alumne hauria de pagar uns 85 euros al mes per anar a classe, un cost molt elevat en una comarca greument afectada per l’atur.

Roser Catà, mare d’alumne de batxillerat i membre del grup de pares, apunta que “sense transport escolar molts joves de la nostra comarca tindran dificultats per continuar estudiant”. “No totes les famílies poden portar els seus fills a l’institut, i la xarxa de transport públic a la nostra comarca és gairebé inexistent”, diu.

“Tots aquests joves que ara estudiïn, després ho retornaran en forma de treball especialitzat i coneixements que podrien fer que la nostra comarca tingués un altre impuls. I creiem que això interessa a tothom”, diuen les famílies en un comunicat de premsa arran de la situació.

També et pot interessar

Comentaris