La DO Penedès reivindica que la denominació també és Garraf

29/09/2020 - 20:00h

La denominació organitza la I Ruta Gastronòmica DO Penedès que marida la cuina de la comarca del Garraf amb 17 vins de la DO

En el marc de les diverses iniciatives que la DO Penedès ha impulsat durant els darrers mesos per potenciar i reivindicar els vins Penedès, la Denominació d’Origen ha organitzat la I Ruta Gastronòmica DO Penedès a Vilanova i la Geltrú.

La iniciativa inclou 10 sopars- en diferents restaurants d’alta gamma de la comarca del Garraf-, maridats amb vins de 17 cellers de la DO Penedès. La ruta, que s’iniciarà el 10 d’octubre i finalitzarà el 10 de desembre, té l’objectiu de promoure els productes de proximitat i a la vegada donar suport als elaboradors i els restauradors, reivindicant que la DO Penedès també és Garraf.

En la I Ruta Gastronòmica DO Penedès a Vilanova i la Geltrú hi participen diversos vins Penedès de 17 cellers diferents. Durant els sopars, els elaboradors seran presents per presentar cadascun dels vins que es tastin i acompanyaran la degustació explicant la seva filosofia i manera de treballar.

Productes de proximitat

Després d’un any difícil, la DO Penedès ha treballat intensament per desenvolupar iniciatives encarades a reivindicar i a fer conèixer la qualitat i el prestigi dels vins que s’elaboren al Penedès, sobretot al públic final. La I Ruta Gastronòmica DO Penedès a Vilanova i la Geltrú rema en aquest mateix sentit.

En aquest cas, l’objectiu de la denominació d’origen és triple. Per una banda vol donar suport als elaboradors i als restauradors del territori després d’una temporada complicada, potenciant els productes de proximitat d’alt nivell, tant a nivell vitivinícola com gastronòmic.

A més a més, aposta per la difusió dels vins Penedès, així com en la potenciació de la seva presència en les cartes dels restaurants locals. I per últim també reivindica el fet que la DO Penedès també forma part del Garraf, ja que són molts els cellers de la Denominació d’Origen que se situen en aquesta part del territori.

Cada experiència té un preu de 45 euros i per reservar taula cal trucar al restaurant on se celebrarà el sopar. L’aforament serà limitat i se seguiran escrupolosament totes les mesures de seguretat i sanitàries. Tots els menús maridatge es poden consultar a: http://dopenedes.cat/gastrogarraf.php

També et pot interessar

Comentaris