Sant Sadurní torna a plantar cara a la Covid-19 organitzant un Cavatast d’excepció

El Cavatast serà enguany completament diferent a les edicions anteriors. FOTO: GINY
Eva López
15/09/2020 - 16:11h

Quatre caves obriran les portes a una vintena de cellers per presentar els seus productes, que es maridaran amb propostes gastronòmiques

Sant Sadurní tampoc renuncia al Cavatast. Aquesta setmana, el municipi ha donat per tancades unes Fires i Festes excepcionals que s’han saldat amb un gran èxit de públic, i també amb un funcionament extraordinari de les mesures de seguretat imposades per la pandèmia.

Amb aquesta experiència al sac, la vila encara ara la 24a edició d’un Cavatast ‘d’excepció’, adaptat a les circumstàncies sanitàries i que tindrà un toc més professional que les mostres que s’han fet fins ara.

La fira mantindrà les dates habituals, i es farà del 2 al 4 d’octubre. Això serà de les poques coses que no es tocaran. La rambla de la Generalitat, que des de fa anys era escenari de la proposta, quedarà buida enguany perquè l’activitat es trasllada als cellers.

PUBLICITAT

Quatre empreses de la vila obriran portes a més d’una vintena d’elaboradors de cava, que presentaran els seus productes en format tast i maridatge. S’han organitzat quatre sessions diàries en quatre caves diferents, que a més de permetre degustar diversos caves (entre una vintena i una trentena per sessió), també inclouran tastos gastronòmics, i de xarcuteria i xocolata.

Els espais que s’han ofert com a escenari dels tastos del Cavatast seran: Codorniu, Freixenet, Vilarnau i Cannals i Munné. Els que vulguin participar en alguna de les sessions hauran d’adquirir prèviament un tiquet que inclourà sis tastos de cava, quatre tastos gastronòmics, un tast de xarcuteria i un tast de xocolata.

Els assistents es podran moure per l’espai per agafar les degustacions, i després cada grup tindrà la seva pròpia taula. L’organització distribuirà les taules en funció de cada petició.

Les propostes seran úniques, ja que els caves i els plats que es podran degustar en cada una aniran canviant jornada a jornada, amb la participació de cellers i restauradors diferents. El preu de l’entrada és de 35 euros, i ja es poden comprar a través de la plataforma Instanticket.es o cavatast.cat/comprar. El termini per comprar els tiquets acabarà el 30 de setembre.

Cavatast d’excepció
Tal com ha reconegut l’alcalde de Sant Sadurní, Josep Maria Ribas, l’edició d’enguany del Cavatast serà molt diferent de les que s’han vist fins ara, però no per això tindrà menys qualitat. Els 30.000 visitants que habitualment visitaven la mostra es reduiran fins a un màxim de 1.280, que són les entrades que s’han posat a la venda.

PUBLICITAT

A més, totes les activitats -que s’acompanyaran de música en directe- es faran seguint unes mesures de seguretat molt estrictes, amb control de temperatura dels assistents, limitació de l’aforament de 80 persones per tast o l’obligatorietat de la mascareta per accedir als tastos o per desplaçar-se.

Ton Amat, regidor de Turisme de Sant Sadurní, ha reconegut que tot i els grans canvis que s’han introduït al Cavatast, la majoria dels cellers que hi participen “no s’ho van pensar gaire per dir que sí”, i ha ressaltat el fet que els cellers obrin les portes altres empreses per presentar els seus productes.

Josep Maria Ribas no ha descartat que alguns dels canvis que s’han fet enguany “hagin vingut per quedar-se” sobretot pel que fa a donar un to més professional a una mostra, que habitualment acull 30.000 visitants.

També et pot interessar

Comentaris