El Vendrell estrena un institut escola a Coma-ruga

Els primers alumnes d’ESO a Coma-ruga han estat ubicats a l’antic col·legi dels Secallets.
Ricard Vinyals
14/09/2020 - 17:52h

L’equipament neix de la fusió de les escoles de primària dels Secallets i Pla de Mar

El Vendrell ha posat en marxa aquest dilluns el segon institut escola del municipi, al barri marítim de Coma-ruga, un any després d’iniciar la trajectòria a l’equipament ‘Àngel de Tobies’ a l’antic col·legi Teresina Martorell del sector del Botafoc.

PUBLICITAT

L’Institut Escola ‘Coma-ruga’ ha fusionat els anteriors centres educatius del barri, l’escola dels Secallets i la del Pla de Mar, i l’alumnat des de P-3 a primer d’ESO es reparteix entre els dos edificis. Els 43 alumnes d’ESO que estrenen l’institut, en tres grups de com a màxim 17 nens i nenes, estudiaran a l’antic Secallets, on hi ha l’alumnat a partir del quart curs de primària.

Els alumnes més petits, fins a tercer curs de primària, han començat el curs a l’antic col·legi Pla de Mar.

Visita institucional

L’alcalde del Vendrell i la regidora d’Educació, Kenneth Martínez i Sílvia Vaquero, han visitat l’institut escola el primer dia de classe. L’alcalde ha explicat que tots els inicis de curs són importants per als alumnes i les seves famílies, però que aquest, després d’una aturada de mig any per la pandèmia del coronavirus, encara ho és més. “És l’inici de curs escolar més important de la història recent d’aquest país i ens hi juguem molt, perquè és la prova definitiva de que el país i el sistema estem preparats per atendre l’educació amb normalitat i seguretat”, ha dit l’alcalde del Vendrell i que professionalment es dedica al món acadèmic.

“La salut i l’educació són drets fonamentals i s’han de poder garantir en igualitat de condicions i alhora, no posant un per davant i l’altre per darrere”, ha afegit Kenneth Martínez.

L’alcalde vendrellenc ha donat el “suport” als alumnes i famílies i la “confiança” a directius escolars i docents en l’inici del nou curs. “Els primers quinze dies ens juguem el futur d’aquest curs escolar en el què hem d’assolir els mateixos objectius educatius que qualsevol altre curs”, ha conclòs Martínez.

PUBLICITAT

De la seva banda, la regidora d’Educació ha mostrat la satisfacció i esperança de l’Ajuntament del Vendrell en el nou curs, i ha remarcat que per a Coma-ruga i la resta de barris marítims i urbanitzacions properes el nou institut escola estalviarà desplaçaments per a anar a classe al nucli històric del municipi. “Segur que això contribueix positivament en el rendiment escolar” de l’alumnat, ha aventurat Sílvia Vaquero.

La mateixa regidora també ha explicat que l’administració local ha cedit diversos espais a escoles del municipi, per al seu ús durant el curs; i que, per exemple, ha ampliat la vorera d’accés al col·legi Àngels Garriga i ha habilitat un nou pas per a l’escola del Botafoc.

Al municipi del Vendrell han tornat a les aules després de l’aturada per la Covid-19 aproximadament 6.500 alumnes des de P-3 a Batxillerat i cicles formatius.

També et pot interessar

Comentaris