Cellers Domenys aposta per la DO Penedès amb la gamma de vins ‘Nat 1917’

El president de Cellers Domenys, Magí Baltà, i el director tècnic de la cooperativa, Ciriac Carbó, al 54è Concurs Tastavins Penedès. (Fotografia: Cellers Domenys)
Avatar
05/08/2020 - 18:53h

La cooperativa amb implantació a diverses comarques actualitza el catàleg de vins i caves de Domenio Wines

Cellers Domenys, cooperativa centenària de Sant Jaume dels Domenys i amb implantació a diverses comarques, materialitza la seva aposta per la innovació, la diversificació, actualització i millora de productes amb denominació d’origen de DOMENIO WINES de la mà dels Nat 1917, una nova versió dels vins DO Penedès que esdevé una interpretació millorada dels antics vins de Cellers Domenys Gorg del Glaç.

Aquesta renovació de producte evidencia el compromís i suport de l’entitat per la qualitat dels vins elaborats al Baix Penedès, l’àrea vinícola que acull la seu de la cooperativa a Sant Jaume dels Domenys.

PUBLICITAT

Alhora, segons es destaca des de la mateixa empresa, la posada en marxa de DOMENIO WINES by Cellers Domenys, la marca que identifica l’elaborador de tots els vins i caves de Cellers Domenys, ha exigit una revisió, actualització i millora dels productes per treballar, desenvolupar i introduir-se als mercats nacionals i internacionals amb l’objectiu d’ampliar les fronteres i posicionar-se com un referent del món del vi i cava.

Diverses ampolles de la gamma de vins ‘Nat 1917’ de Cellers Domenys

La família dels Nat 1917 es compon de 3 vins que neixen sota la influència del clima mediterrani i compten amb infinites possibilitats de maridar amb la gastronomia del territori. Així, els Nat 1917 acullen vins blancs elaborats amb les varietats Chardonnay juntament amb Muscat i negres fruit de la varietat Cabernet Sauvignon.

Aquesta gamma de producte incorpora un tercer vi, blanc aromàtic i fresc, elaborat exclusivament amb xarel·lo, la varietat de raïm que, per la seva adequació al clima, és la més conreada a la DO Penedès. D’aquesta manera, la cooperativa inverteix esforços a projectar el territori mitjançant les varietats autòctones i els productes de proximitat que certifiquen la qualitat de la procedència geogràfica.

La família dels Nat 1917, nom que significa “nascut l’any 1917”, homenatja, a través de la seva marca, l’any de naixement de Cellers Domenys i alhora el pas del temps amb l’expressió que sempre els acompanya “El vi és temps”.

Pels seus atributs, els Nat 1917 tenen unes característiques assolides mitjançant una verema acurada, una fermentació controlada, una criança tradicional i una elaboració cuidada i experimentada. Aquests són uns factors que, sumats al caliu de la tradició i a l’enginy tecnològic aplicat a Cellers Domenys, fan dels Nat 1917 un referent que distingeix amb orgull la Denominació d’Origen Penedès.

El Nat 1917 Chardonnay-Muscat d’Alexandria guardonat al Tastavins Penedès

D’altra banda, val a dir que el 54è Concurs Tastavins Penedès celebrat recentment a Vilafranca del Penedès ha reconegut el vi Nat 1917 Chardonnay-Muscat d’Alexandria amb la Medalla de Bronze a la categoria de Vins Blancs Joves 2020. El guardó, recollit pel president de Cellers Domenys, Magí Baltà, i el director tècnic de la cooperativa, Ciriac Carbó, “representa l’estret llaç que manté l’entitat amb el territori i el seu esforç per l’elaboració de productes amb denominació d’origen que certifiquin el control, la qualitat dels processos i l’autenticitat dels vins”, destaca la firma vitivinícola.

En aquest sentit, el concurs, organitzat des del 1966 per l’Acadèmia Tastavins Penedès (la societat bàquica més antiga d’Espanya), compta amb el suport tècnic del Consell Regulador de la DO Penedès. El jurat, que està format per una trentena de sommeliers, enòlegs, periodistes especialitzats i winelovers, ha reconegut els atributs propis del Nat 1917 Chardonnay-Muscat d’Alexandria.

PUBLICITAT

El reconeixement d’aquesta denominació d’origen “posa de manifest el treball i la dedicació de tots els pagesos, socis i sòcies, de la cooperativa i també de l’equip humà de Cellers Domenys el qual compta amb tota una estructura tecnològica i d’assessorament que permeten optimitzar al màxim la gestió i control tècnic dels camps de conreu i dels processos que intervenen en el desenvolupament dels fruits”, es conclou des de Cellers Domenys.

També et pot interessar

Comentaris