El cava Can Sala, escollit millor vi escumós de 2020

31/07/2020 - 23:06h

El Cava de Paratge Qualificat de Vins Família Ferrer i distribuït en alguns països pel líder mundial de cava Freixenet, ha obtingut la qualificació de Sparking Wine Master 2020

El cava Can Sala, elaborat per Vins Família Ferrer i distribuït en alguns països pel líder mundial de cava Freixenet, ha estat escollit millor vi escumós de l’any 2020 per la prestigiosa publicació britànica The Drinks Business. Així mateix, donades les altes puntuacions atorgades pel jurat, el cava Can Sala ha obtingut la qualificació de Sparking Wine Master 2020, un reconeixement que cap escumós va aconseguir l’any passat.

El jurat del Global Sparking Wine Masters, format pels experts Patrick Schmitt M.W, Michelle Cherutti-Kowal M.W. i Simon Field M.W, va quedar impressionat per la “profunditat de sabor” de Can Sala i les seves “capes de caràcters complementaris”. Després de dos dies avaluant centenars de mostres d’escumosos de tot el món, els tres membres del jurat van atorgar a Can Sala la millor puntuació i consideren que és l’exemple idoni del potencial i de la qualitat que té el cava. El certamen està organitzat per The Drinks Business, la principal publicació del sector de les begudes a nivell mundial, comptant amb més de 6 milions de visitants únics en el seu portal web el 2019.

Un cava únic

Can Sala Brut Nature 2008 s’elabora a l’històric celler de la família Ferrer Sala, origen de la marca Freixenet, líder mundial de cava. És un Gran Reserva que envelleix durant casi 12 anys en les seves lies i que està elaborat amb raïm minuciosament seleccionat de les varietats Parellada i Xarel·lo de Casa Sala, la finca familiar a Sant Quintí de Mediona. La recollida del raïm es realitza de manera manual i s’utilitza la premsa de fusta originària del celler, que té més de 125 anys.

És un cava de color groc intens que reflecteix els seus set anys de criança amb una bombolla fina, elegant i persistent. En nas és net, amb pinzellades de compota i fruites madures, destacant-ne el préssec. Un cava llarg i amb cos del qual només es produeixen 12.000 ampolles anuals i que només s’elabora amb les grans collites, un vertader millésime.

Cava de Paratge Qualificat

A més, Can Sala va ser un dels dotze primers caves que va ser anunciat com Cava de Paratge Qualificat pel Ministeri d’Agricultura i Pesca, Alimentació i Medi Ambient. Per a rebre la distinció de “Cava de Paratge Qualificat”, els caves candidats havien de complir una sèrie de requisits molt exigents: provenir de vinyes seleccionades per la seva excepcional qualitat amb una edat mínima de 10 anys, verema manual i rendiment màxim de 8000 kg/ha. Així mateix, la vinificació s’ha de realitzar a la propietat, la criança mínima de fermentació en ampolla ha de ser de 36 mesos i s’ha de superar un tast qualificador abans de sortir al mercat que acrediti la seva excepcional qualitat.

També et pot interessar

Comentaris