20 dels 21 regidors de Vilafranca donen suport al jove vilafranquí Adrián Sas

22/07/2020 - 14:53h

A través d’una moció al darrer ple municipal demanen a la Generalitat que es retiri com a part acusatòria

Excepte el regidor de Ciutadans, la resta (JxVilafranca, PSC, ERC, VeC i CUP), és a dir 20 dels 21 regidors que té l’Ajuntament de Vilafranca van donar suport a la moció que presentava la CUP juantament amb l’entitat Baula – Xarxa Solidària (Organització antirepressiva Penedès-Garraf-Anoia) i el Grup de Suport SAS Absolució, en què es demana que el Govern de la Generalitat de Catalunya es retiri com a part acusatòria en el procés judicial contra el jove vilafranquí, Adrián Sas.

Dilluns, un dia abans del ple el grup de suport al cas d’Adrian Sas feia una roda de premsa on explicava la moció de suport que va presentar al ple municipal de Vilafranca.

A la roda de premsa hi havia familiars i representants del grup de suport, així com de Baula-Xarxa Solidària, CUP Vilafranca, i altres representants d’entitats i col·lectius de la Vila.

Tal i com ja s’ha anat explicant amb anterioritat el grup de suport, a través d’alguns actes i de la página d’IG @sasabsolució, l’orígen del cas es remunta l’1 d’octubre de l’any 2018, durant les protestes pel primer aniversari del referèndum d’autodeterminació de Catalunya, quan es van produir nombroses mobilitzacions arreu del país, una de les quals va acabar davant del Parlament de Catalunya. Entre les persones detingudes durant els mesos posteriors a aquella jornada de reivindicació s’hi troba el jove vilafranquí Adrián Sas Menéndez, al que se l’acusa dels delictes de desordres públics, atemptat a l’autoritat i lesions, en un judici que se celebrarà el 17 de novembre i on es personen com a acusació tant la fiscalia, que li demana 7 anys de presó, com també la Generalitat de Catalunya, que n’hi demana 5 i mig.

Tant el grup de suport, com Baula Xarxa Solidària, com la CUP de Vilafranca, només contemplen una sentència absolutòria davant la situació política i context repressiu als quals el poble català està sent exposat, diuen, d’una manera cada vegada més accentuada i vergonyosa.
Durant la roda de premsa, el mateix Sas va enumerar nombrosos casos que, com ell, són o han estat perseguits, empresonats o exiliats, tant en els últims anys, com des de l’època de la transició, ja sigui per causes nacionalistes, antifeixistes, comunistes, o altres.

També va exposar en primera persona el dia de la detenció, la qual va ser molt dolorosa en tant que es va produir d’una manera molt hostil enmig del carrer. 6 mossos d’esquadra de paisà el van sorprendre i se’l van endur a comissaria, on el van tenir tota la nit amb la companyia d’una manta plena de pixats. Durant la nit recorda i agraeix els crits de suport provinents del carrer. També recorda el desplegament policial, totalment desproporcionat de

Finalment el jove Sas va reflexionant assegurant que “tot això no hauria passat si com normalment es fa, m’haguessin enviat una notificació a casa dient que m’havia de presentar a comissaria. Ells van preferir fer mal als meus pares i als meus actuant d’aquesta manera”, doncs la detenció casualment es va produïr en un context familiar de visites llunyanes dels pares i de problemes de salut d’altres familiars molt propers.

També et pot interessar

Comentaris