Mor el músic vilafranquí Miquel Benito

13/07/2020 - 08:48h

Professor de música i llicenciat en filosofia, va ser graller dels Vernets i director del cor Xamusia

Aquest diumenge a la nit ha mort a l’edat de 54 anys Miquel Benito, graller, professor de música, llicenciat en filosofia i pare d’una nena i un nen. Ingressat des de feia uns dies a l’hospital de Bellvitge, finalment no ha pogut superar una malaltia que l’havia afectat en els últims anys.

Benito va ser el creador i punt de partida del cor Xamusia, una coral de noies amb seu a Vilafranca. Ell va ser la peça clau de l’engranatge xamós com a director des del 2002. Aquell any, Miquel Benito era professor de música de l’INS El Foix de Santa Margarida i els Monjos, on va formar amb unes quantes alumnes un petit grup de cantaires per amenitzar una festa de final de curs. Les alumnes no en van tenir prou i, d’aleshores ençà, la coral no ha parat de treballar. Des de l’any passat la direcció la compartia amb Marta Coll.

Benito formava part del grup de grallers Els Vernets des del 1993, un grup creat el 1981 i que durant un grapat d’anys van acompanyar els Castellers de Vilafranca. En el món de la gralla va començar l’any 1980 amb els Grallers de Vilafranca i més tard formaria part de la colla que s’anomenava Vilagrallers de l’Olivera.

En la vessant de composició Miquel Benito té nombroses composicions per a gralla. També es va lligar estretament a la festa major de Vilafranca de la qual n’és autor del Ball Solemne de l’Àliga, estrenat l’any 2013. El 2014 també va ser autor de la música de l’Entrada de Sant Fèlix que després no tindria continuïtat.

Les exèquies se celebraran aquest dimarts al Tanatori de Vilafranca a 2/4 de 4 de la tarda.

La cançó ‘Alfonsina y el mar’ és una de les que el feien emocionar més quan dirigia el cor Xamusia. Enregistrada per Penedès TV, la cançó va formar part de l’espectacle ‘Amèrica’, que el cor va interpretar l’any 2017 i amb el qual el grup l’ha volgut recordar i a la vegada homenatjar-lo en l’últim adeu.

Aquest dilluns al vespre els Músics per la Llibertat, que actuen cada vespre a la plaça de la vila de Vilafranca, van dedicar-li la protesta diària pels presos polítics a Miquel Benito qui havia participat amb els músics tocant diferents instruments.

També et pot interessar

Comentaris