El Vijazz se suspèn

FOTO: BANC SABADELL VIJAZZ
07/07/2020 - 09:44h

Els rebrots de Covid-19 han fet repensar als Tastavins la decisió d’organitzar el festival que s’havia de celebrar del 24 al 26 de juliol

Els Tastavins Penedès han suspès el Vijazz Vilafranca. Tot i que l’entitat va assegurar fa unes setmanes en roda de premsa que el festival tirava endavant, els rebrots de Covid-19 que s’estan registrant a Catalunya, principalment al Segrià, han fet canviar d’opinió els organitzadors d’un dels festivals de jazz més destacats de Catalunya.

“La decisió es va prendre divendres, abans del confinament del Segrià”, ha explicat Max Margalef, president dels Tastavins, tot i que l’alcalde de Vilafranca, Pere Regull, ha assegurat que el gir que ha fet la crisi sanitària ha estat clau per suspendre el festival.

Max Margalef apuntava fa uns dies que els Tastavins estaven disposats a fer “el festival que poguem fer”, però la inseguretat davant la pandèmia finalment els ha fet claudicar. Normalment el certàmen té lloc el primer cap de setmana de juliol, i enguany s’havia apostat per retardar-lo, però ningú esperava que el nou coronavirus tornés a amenaçar el país.

El president dels Tastavins, Max Margalef, amb l’alcalde de Vilafranca, Pere Regull.

Els Tastavins ho tenien tot previst per dur a terme el festival. Havien calculat reduir aforament en les activitats, esponjar els estands a la mostra vinícola i garantir distàncies de seguretat en els concerts.

“Havíem posat sobre la taula fins a cinc opcions diferents per fer possible el Vijazz”

Max Margalef, president dels Tastavins

“Havíem posat sobre la taula fins a cinc opcions diferents per fer possible el Vijazz” ha dit Max Margalef, que ha apuntat que, malgrat tot, no es podien complir els objectius del certamen: donar a conèixer els vins del territori a la major quantitat de gent possible.

“És una qüestió de responsabilitat” ha dit Regull per justificar la decisió que s’ha pres amb el Vijazz. “No ens podem permetre posar en risc el territori”, ha assegurat, tot i que ho volgut desvelar què passarà amb la festa major, sobre la aquesta tarda es donaran més detalls en una roda de premsa.

També et pot interessar

Comentaris