S’obren les inscripcions del Concurs Tastavins DO Penedès 2020

10/06/2020 - 20:18h

Les mostres per al concurs de l’Acadèmia Tastavins Penedès es poden entregar a la DO Penedès fins el 9 de juliol 

Ja estan obertes les inscripcions per a la 54a edició del Concurs Tastavins DO Penedès, el concurs de vins de la DO Penedès organitzat anualment des de l’any 1966 per l’Acadèmia Tastavins Penedès, amb el suport tècnic del Consell Regulador de la Denominació d’Origen Penedès.

Com en les darreres edicions, des de Tastavins s’ha buscat un panell de tastadors heterogenis, format per professionals independents del sector entre sommeliers, enòlegs i periodistes especialitzats. A causa de la situació provocada per la pandèmia de la COVID19, el Concurs Tastavins DO Penedès s’ha endarrerit 2 mesos respecte a les dates habituals d’edicions anteriors (abril-maig).

Per seguretat i comoditat dels tastadors, s’habilitarà la sala principal de l’Edifici de l’Enològica de Vilafranca per fer la jornada de tast, en comptes de fer-ho a la seu de la DO Penedès. L’entrega de premis se celebrarà el dilluns 20 de juliol, iniciant així els actes de la Setmana del Vijazz Vilafranca.

Un dels objectius que es va marcar la nova junta de l’Acadèmia Tastavins Penedès, va ser potenciar el prestigi dels vins i Clàssic Penedès amb segell DO Penedès. És per aquest motiu, que el panell de tastadors del concurs ha estat triat meticulosament per oferir noms de referència en el sector.

Entre la trentena de tastadors, hi ha periodistes especialitzats com el director de la revista Cuina, Josep Sucarrats, o els promotors d’Enoturista.cat, Judith Cortina i David Jobé, l’escriptor i winelover Zoltan Nagy. 

Totes les mostres es tastaran amb l’ampolla tapada i amb copes Riedel. Tots aquells cellers que vulguin participar en la 54a edició del Concurs Tastavins DO Penedès, hauran de formalitzar la inscripció i fer arribar les mostres a la seu de la DO Penedès fins el 9 de juliol –a la pàgina web de l’Acadèmia Tastavins Penedès s’hi pot trobar tota la informació-.

Un cop tastades totes les mostres, el jurat atorgarà un màxim de 5 premis per a cadascuna de les 7 categories –vins blancs, vins blancs de criança, vins rosats, vins negres, vins negres de criança, Clàssic Penedès i vins monovarietals de xarel·lo: 1 medalla d’or, 1 medalla d’argent i 3 medalles de bronze segons la puntuació obtinguda

També et pot interessar

Comentaris