La DO Cava calcula que la crisi de la Covid-19 pot fer caure les vendes fins un 35%

Foto: Maria Rosa Ferré
ACN
04/06/2020 - 18:00h

El tancament de la restauració a l’Estat espanyol durant més de dos mesos és el factor principal que explicaria la davallada

El Consell Regulador de la DO Cava estima que la crisi econòmica derivada de la Covid-19 farà caure el còmput de vendes a finals d’any en una davallada que pot arribar al 35%.

Així ho ha assegurat a l’ACN el president de la DO Cava, Javier Pagés, que també apunta que hi ha altres càlculs més optimistes que situen la caiguda en el 15%.

Davant l’amplitud de la forquilla, Pagés recorda que hi ha una gran diversitat de casuístiques a les empreses en funció del perfil de negoci. “Que cauran les vendes és segur, perquè és molt difícil mantenir el mercat amb dos mesos de tancament de canals tan importants com la restauració”, apunta Pagés, que assegura que el mercat espanyol és el més ressentit.

PUBLICITAT

En el moment de l’esclat de la pandèmia i durant l’inici del confinament, Javier Pagés augurava que la davallada de vendes seria del 25%. Pagés apunta que aquest càlcul, fet des de la DO al març, es basava en la previsió d’una suspensió de grans esdeveniments i d’un tancament de la restauració de curta durada.

Ara, després de més de dos mesos de restaurants i hotels tancats, el president de la DO Cava creu que la caiguda de vendes es pot acabar movent entre el 15 i el 35%. El motiu és la llarga durada que està tenint l’estat d’alarma, però també la diversitat de perfils empresarials que hi ha entre tots els productors.

“Hi ha gent que té el negoci més enfocat a l’enoturisme, a l’hosteleria i alhora centrat al mercat nacional, i això serà un cas extrem, de màxima dificultat”, explica, contraposant-ho a altres negocis que, per exemple, es focalitzen cap a l’exterior i probablement no veuran caure les seves vendes de manera tan extrema.

Amb l’inici del desconfinament, la DO Cava està ara a l’expectativa del comportament del turisme i l’economia nacional. “Depenem molt de la gent que ve de fora però també de l’alegria a l’hora de gastar que mostrin els consumidors d’aquí”, apunta Pagés, que assegura que el mercat espanyol és on es registrarà la davallada més gran .

També et pot interessar

Comentaris