El Vijazz 2020 tira endavant, i es farà a finals de juliol

FOTO: VIJAZZ PENEDÈS
Eva López
03/06/2020 - 13:48h

Els Tastavins anuncien que mantenen el festival, tot i que s’haurà de celebrar amb algunes restriccions per garantir la seguretat del públic

L’Acadèmia Tastavins Penedès va assegurar fa unes setmanes que el Vijazz 2020 se celebraria malgrat la pandèmia, i avui han confirmat que així serà. En una roda de premsa que ja ha pogut comptar amb presència de públic, l’entitat ha explicat que el festival es farà del 24 al 26 de juliol, això sí, amb algunes restriccions.

“Farem el Vijazz que puguem fer, però el farem”, ha dit el president de l’Acadèmia, Max Margalef. “Ens adaptarem a les circumstàncies. No posarem en risc la gent. I farem tot allò que ens recomanin”, ha assegurat Margalef, que ha explicat que diàriament es parla sobre com va canviant la iniciativa per adaptar-se a la normativa.

Tal com ha explicat Max Margalef, la primera modificació que incorporarà el Vijazz d’enguany és el nom. Fins ara, el certamen agafava el nom del Banc Sabadell, principal patrocinador de la iniciativa. A partir d’enguany, serà només Vijazz Vilafranca. Tot i això, l’entitat patrocinarà encara dos anys més el festival.

PUBLICITAT

Tot i que encara es treballa per dibuixar el format definitiu del certamen, el responsable dels Tastavins ha avançat avui alguns dels canvis que incorporà la iniciativa. La majoria dels quals impliquen reduir aforament en les activitats.

Així, el president dels Tastavins ha explicat que en la mostra vinícola s’esponjaran els estands, perquè hi puguin cabre com més cellers, millor. De moment, però, encara no se sap la quantitat d’empreses que participaran en la fira. L’entitat ha començat tot just fa uns dies a contactar amb les empreses, perquè estava pendent de com es faria el Vijazz.

També està clar que el pati de butaques dels concerts que es faran a la plaça Jaume I tindrà moltes menys places que fins ara. “No sabem quanta gent podrem encabir en cada espectacle, encara”, ha dit el president dels Tastavins, “però si poden ser 800, doncs així serà”. Max Margalef sí que ha apuntat que es farà un control de les entrades i sortides de la zona de les cadires, i que no hi podrà haver gent dempeus en els concerts.

Sobre els tastos de vins, que són un altre dels grans atractius del festival, Margalef ha explicat que es faran, però també amb moltes menys places que les habituals.

Caps de cartell

Amb l’absència de Pere Pons, director artístic del Vijazz, que no ha pogut assistir a la roda de premsa perquè pertany a una altra regió sanitària, el president de l’Acadèmia Tastavins ha avançat un del nom dels caps de cartell del festival: Carles Benavent. “És un dels millors músics de jazz que hi ha al país”, ha apuntat Margalef, que ha deixat clar que enguany el cartell potenciarà molt “la cultura de proximitat”.

Max Margalef ha reconegut que enguany el Vijazz “tenia molts projectes”, però ja ha explicat que es poden reprendre el 2021.

A la roda de premsa de presentació del Vijazz Vilafranca també hi ha assistit l’alcalde de Vilafranca, Pere Regull, que s’ha mostrat emocionat que el festival tiri endavant. “Hem començat el mes de juny amb llum” ha dit l’alcalde, que ha deixat clar que se seguiran totes les recomanacions de Sanitat per dur a terme el festival.

“Tot indica que les coses s’estan fent bé. A les terrasses de Vilafranca hi ha gent, i esperem que a finals de juliol encara n’hi hagi més”, ha dit Regull, que ha desitjat que el 2020 sigui “un gran Vijazz”.

També et pot interessar

Comentaris