Agricultura destinarà 4 milions per la producció de most concentrat en el cava

FOTO: DARP
Avatar
28/05/2020 - 13:40h

La mesura, acordada en el marc de la Tercera Cimera del Cava, pretén impulsar una indústria auxiliar per reduir l’excedent de raïm i vi base

La consellera d’Agricultura, Teresa Jordà, ha donat a conèixer una nova línia  d’ajuts destinats a promoure la producció de most concentrat rectificat (MCR) per valor de 4 milions d’euros. Amb aquesta subvenció el que es pretén és aconseguir la desviació d’una part de la producció del raïm apte per la DO Cava cap a la producció d’aquest most.

El most concentrat rectificat s’obté del most del raïm i és un líquid transparent, viscós i amb una altíssima concentració de sucres naturals provinents del raïm (fructosa i glucosa), que serveix per a l’elaboració dels vins escumosos de qualitat. És una mesura estratègica i de futur que valoritza la regió vinícola.

PUBLICITAT

Segons ha explicat la consellera Jordà, la mesura s’emmarca dins el conjunt d’accions que està duent a terme el Departament per afrontar la verema “en les millors condicions”. “Ho hem de fet tot i ho hem de fer tot alhora”, ha remarcat la consellera. “Hem de ser valents; el sector del Cava ja ho és, porta molts anys batallant i s’ha arribat molt lluny en la DO Cava, i ho hem de provar tot”, ha afegit.

“La nostra feina és que arribem a aquesta verema en les millors condicions possibles, encara que siguin difícils, per aconseguir reduir l’excedent de raïm i vi base cava i millorar l’equilibri entre l’oferta i la demanda”. Jordà també ha posat en valor “l’esforç de tot el sector, el treball amb consens i el compromís de totes les parts implicades en pro del Cava català”.

L’anunci d’aquesta mesura ha tingut lloc en el decurs de la Tercera Cimera del Cava, que ha reunit aquest dijous per videoconferència a representats del sector del Cava, convocats pel Departament d’Agricultura i l’Incavi, amb l’objectiu de concretar conjuntament possibles actuacions a portar a terme per a reduir els efectes provocats per la crisi de preus que viu el sector, així com els efectes del coronavirus.

Actualment, alguns elaboradors de Cava utilitzen aquest most concentrat fabricat amb raïm de fora de la zona Cava. Amb l’incentiu del Departament d’Agricultura es pretén estendre aquesta pràctica a molts més elaboradors i amb raïm apte per a Cava. Aquesta línia d’ajuts, que encaixa amb el concepte d’economia circular i la bioeconomia que promou el Departament d’Agricultura, hauria de permetre dotar-nos d’aquesta indústria auxiliar.

També et pot interessar

Comentaris