La DO Cava restringeix a 10.000 quilos de raïm el rendiment per hectàrea

Avatar
27/05/2020 - 15:43h

El ple del consell regulador ha aprovat aquest dimecres un paquet de mesures per ajudar els elaboradors i els viticultors davant la crisi provocada per la Covid-19

El Ple de la DO Cava ha aprovat aquest dimecres, en una sessió telemàtica, una sèrie de mesures de gran importància amb les quals fer front als excedents de vi base i raïm que tensen el mercat.

Les mesures també volen donar resposta a les dificultats addicionals que suposen per al sector els greus efectes originats per la pandèmia COVID-19.

Mai anteriorment s’havien adoptat unes restriccions productives tant a la baixa. Restriccions que redueixen a 10.000 kilos de raïm per hectàrea, els 12.000 kilos habituals, que podran ser collits per la DO Cava la pròxima verema.

PUBLICITAT

Les noves normes aniran acompanyades d’un increment del nombre de verificadors per al control a peu de vinya, així com en bodega, amb el fi de donar la màxima garantia al consumidor.

El president de la DO Cava, Javier Pagés, afirma que “perseguim contribuir a mitigar la situació de gran desequilibri entre l’oferta i la demanda”. Afegeix, a més, que “la nostra obligació és intentar revertir la situació, ja que seria irresponsable continuar incrementant la producció, el que contribuiria, encara més, a tensar a la baixa els preus del raïm i dels vins base Cava”.

Igualment, Javier Pagés es mostra convençut del fet que, “un cop més el sector sortirà reforçat de la crisi si som capaços de treballar amb rigor i control, i sobretot des de la unitat. Avui s’han pres decisions mirant a llarg termini amb l’esforç de tothom, pensant en el bé comú, per sobre d’interessos individuals.”

D’una altra banda, s’espera la convocatòria d’un nou ple, abans de l’arribada de les vacances d’estiu, de forma presencial, en el que aprovar la nova zonificació i segmentació de la DO Cava, uns esperats canvis normatius que no serien efectius fins a la verema del 2021.

També et pot interessar

Comentaris