L’estrès pel C19

30/04/2020 - 09:30h

Maite Colomer

Arribarà el dia en què podrem començar a alliberar-nos d’aquest confinament. L’impacte no haurà estat només físic, sinó també emocional. Alguns hauran emmalaltit –o, pitjor, perdut gent estimada–, patit ansietat, depressions, o hauran perdut energia o el sentit de plaer per les coses. Només el mateix fet d’haver estat tants dies confinats haurà provocat un estrès que al nostre cos li costarà superar. La majoria de nosaltres digerirem aquest confinament amb els propis recursos. Ens costarà més o menys, però hi haurà qui acabarà patint un estrès posttraumàtic a causa d’una gran magnitud d’emocions negatives que el cervell no pot processar.

Quan el cos surt d’una situació d’estrès, es relaxa i apareixen molts dels problemes psicològics que s’han estat gestant durant aquest període.

PUBLICITAT

L’evolució de cadascú dependrà de molts factors, entre els quals la durada del confinament, la frustració o la capacitat personal d’afrontar els obstacles. Per això és cabdal tenir cura de nosaltres mateixos.

És molt important seguir algunes rutines, identificar el que ens funciona a cadascú i posar-ho en pràctica. Trobar petites il·lusions i gratificacions, parlar amb els que tenim a prop i expressar els nostres sentiments i angoixes.

Més que mai, cal que ens estimem i mimem a nosaltres mateixos.

Salut!

També et pot interessar

Comentaris