El final de la crisi obrirà nous escenaris per a l’enoturisme

FOTO: MARIA ROSA FERRÉ
Eva López
24/04/2020 - 18:27h

L’Escola d’Enoturisme de Catalunya analitza en un cicle de xerrades virtuals quin futur espera al sector i com adaptar-s’hi

La pandèmia pel nou coronavirus va caure com un gerro d’aigua freda al sector turístic. Al febrer, el turisme català va registrar unes xifres de visitants i de negoci exceŀlents, que han quedat truncades per la propagació de la Covid-19 arreu del planeta.

L’angoixa de les primeres setmanes, però, va deixant pas a la reflexió i a la necessitat d’analitzar què passarà una vegada tot això passi.


Els experts apunten que el turisme de proximitat guanyarà els primers mesos la batalla a l’internacional, ja sigui per les reticències de la gent a viatjar lluny de casa o per les restriccions en els desplaçaments entre països. En aquest àmbit, si hi ha un tipus de turisme que hi tingui a dir, aquest és l’enoturisme.

PUBLICITAT

La proximitat és precisament un dels trets principals que defineixen el turisme del vi. Això, juntament amb la no massificació dels espais, i l’amplitud dels equipaments converteix en Penedès en un escenari perfecte per atreure turisme quan el confinament es relaxi.

“L’enoturisme és un tipus de turisme que s’adapta molt bé, el que la gent demanarà quan superem la pandèmia”, ha apuntat Ester Garcia, directora de l’Escola d’Enoturisme de Catalunya.

Volem ser un altaveu per donar a conèixer allò que el sector necessita. Cal unir esforços per tirar endavant”

Ester Garcia, directora de l’Escola d’Enoturisme de Catalunya

El centre, amb seu a Vilafranca, ha preparat per a les pròximes setmanes un cicle de webinars (conferències telemàtiques en què ponent i participant interactuen) amb l’objectiu de donar eines al sector per adaptar-se als nous escenaris que s’obriran després de la crisi.

“És evident que aquesta situació obrirà finestres que fins ara no teníem, i caldrà veure com ens hi adaptem”, reconeix Ester Garcia. La directora de l’Escola d’Enoturisme considera essencial que el sector pari i reflexioni, en especial al Penedès “on l’enoturisme seguirà sent una eina clau per a l’economia del territori”. “Hem d’aconseguir que la situació sigui com abans que tot això comencés”, ha dit Garcia.

El turisme que vindrà

El cicle que ha preparat l’escola començarà el 27 d’abril, i hi podrà participar qui vulgui prèvia inscripció a través del web del centre. La idea és que diferents docents de l’escola, amb una vasta experiència en l’àmbit de l’enoturisme, exposin les reflexions que han fet les darreres setmanes, i que la gent es pugui fer seves les idees que en sorgeixin.

“Volem ser un altaveu per donar a conèixer allò que el sector necessita. Cal unir esforços per tirar endavant”, assegura Ester Garcia.


De moment, l’Escola d’Enoturisme ha preparat cinc trobades virtuals, que engegarà el penedesenc Èric Anguita. El cicle també comptarà amb la participació de Damià Serrano, cap de màrqueting de l’Agència Catalana de Turisme. Les xerrades acabaran el 25 de maig, amb la mirada en el turisme internacional.

“Hem de pensar també en el futur que ens espera a mitjà i llarg termini. Hem de buscar mercats nous fins que la situació es recuperi, i reformular el producte que oferíem fins ara”, ha dit la directora de l’escola vilafranquina. Ester Garcia també ha assegurat que els cellers del Penedès tenen prou atractiu i eines per saber ser un centre d’atenció per als nous visitants.

També et pot interessar

Comentaris