El Vijazz tira endavant

FOTO: VIJAZZ PENEDÈS
Eva López
24/04/2020 - 19:00h

Els organitzadors del festival no descarten de moment celebrar l’edició d’enguany, encara que sigui amb un format diferent

El web del Vijazz continua marcant els dies 3,4 i 5 de juliol d’enguany com les dates de celebració de la pròxima edició del festival. Les darreres setmanes han estat desenes les fires i festivals que s’han anuŀlat per la pandèmia de nou coronavirus que assota el planeta, però els organitzadors del certamen penedesenc es resisteixen a tirar la tovallola.

El president dels Tastavins Penedès, Max Margalef, va dir fa unes setmanes a Penedès Televisió que la intenció de l’entitat era seguir endavant amb el festival, i aquesta setmana fonts de l’associació ho han confirmat al 3d8.

L’objectiu dels Tastavins és poder celebrar la que serà la catorzena edició del festival, tot i que reconeixen que la decisió final dependrà de com canviï la situació d’ara fins al primer cap de setmana de juliol.

PUBLICITAT

També és força evident que el certamen haurà d’incloure algunes modificacions, si es vol adaptar a les limitacions que de ben segur s’imposaran des de les administracions per als actes amb un públic nombrós en les primeres etapes del desconfinament. En aquest sentit, des dels Tastavins reconeixen que el Vijazz 2020 serà “adaptat a les circumstàncies”.

El fet que els concerts del festival siguin d’entrada lliure també facilita molt que els organitzadors puguin moure el Vijazz de dates sense necessitat d’haver de reemborsar els triquets als assistents. Aquesta atipicitat del certamen penedesenc s’ha convertit enguany en un dels principals salvavides de la proposta.

Mentre encara no és clar quan i com es farà el festival, els Tastavins ja treballen amb diverses hipòtesis, com la necessitat de tirar d’artistes europeus o nacionals “de renom” en cas que els americans no poguessin viatjar per les restriccions imposades per la pandèmia de SARS-CoV-2.

Les tretze edicions de Vijazz que ja acumulen els Tastavins són un dels principals asos que tenen a la màniga. Asseguren que l’experiència els dona molt de marge per decidir, a última hora, organitzar o no el festival.

“L’agilitat en l’organització, juntament amb la fidelitat de proveïdors i l’ajuda de l’Ajuntament de Vilafranca, ens fa ser molt àgils a l’hora de muntar-lo, i podem esperar encara”, apunten des de l’entitat.

També et pot interessar

Comentaris