La Generalitat demana ajudes al Ministeri per pal·liar la crisi del cava

FOTO: DEPARTAMENT D’AGRICULTURA
Avatar
13/04/2020 - 21:00h

El tancament d’hotels i restaurants ha agreujat el problema que arrossega el sector a causa de l’excedent de raïm i de vi base per a cava

La consellera d’Agricultura de la Generalitat, Teresa Jordà, ha insistit davant el ministre d’Agricultura, Luís Planas, sobre l’aprovació de mesures que puguin ajudar el sector del cava a fer front a la crisi que viu actualment.

Des del govern han apuntat que tancament del canal HORECA a causa de l’aturada d’hotels i restaurants està impactant fortament al sector vitivinícola i molts cellers, sobretot de petita i mitjana dimensió.

“Encara que una part de les vendes s’han pogut derivar cap al canal Alimentació, això no supleix la disminució produïda en l’altre canal”, expliquen.

PUBLICITAT

A més, segons la Generalitat, la crisi sanitària ha agreujat el problema d’excedent de raïm i de vi base per a cava, consideren que això “fa encara més necessari emprendre algunes mesures per reduir els estocs i reequilibrar l’oferta i la demanda”.

Davant d’aquesta situació, i atès que l’autoritat competent de la DO Cava és el Ministeri d’Agricultura, Pesca i Alimentació (MAPA), la consellera Teresa Jordà ha demanat en una reunió del Consell Consultiu d’Agricultura, en què va participar el ministre Planas, diverses mesures que inclouen l’allargament de terminis de replantació de vinya, subvencionar la desqualificació de vi base cava o la promoció del cava.

S’espera que en els pròxims dies el Ministeri doni resposta en relació amb la posada en marxa d’aquestes mesures.

Paral·lelament, el Departament d’Agricultura està treballant amb el Consell Regulador de la DO Cava i representants del sector, per posar en marxa altres mesures, que s’han anat plantejant en les cimeres, i que poden, també, contribuir a reduir l’oferta excessiva de raïm i de vi base per al cava.

També et pot interessar

Comentaris