Freixenet presenta un ERTO amb complements de sou que afectarà 110 treballadors

FOTO: FREIXENET
Eva López
26/03/2020 - 22:00h

L’empresa complementarà els salaris dels 110 empleats afectats per l’expedient amb un sistema de retribució progressiu

Freixenet ha arribat a un acord amb els representants dels treballadors per iniciar un Expedient de Regulació Temporal d’Ocupació (ERTO). El celler sadurninenc se suma així a la llista de les empreses penedesenques que han optat per aquesta via per fer front a la crisi del nou coronavirus. Al territori ja hi ha mes de deu companyies que han iniciat la tramitació d’expedients, segons CCOO.

Tal com han explicat des del sindicat l’ERTO afectarà 110 treballadors de la fàbrica de Sant Sadurní, als quals l’empresa complementarà la paga que rebran de l’estat. Aquesta remuneració serà progressiva. És a dir, els empleats amb un salari més baix, rebran un percentatge més alt de complement.

PUBLICITAT

Val a dir que l’ERTO s’ha tramitat a través del Ministeri de Treball, ja que l’afectació és a nivell estatal. A Catalunya hi ha 44 afectats (tota a la seu de Sant Sadurní), i els altres 66 són de fora del país.

Així, 36 treballadors percebran un 90% del seu salari habitual, 28 empleats cobraran el 85% del seu sou, 36 cobraran fins al 80% del salari i 10 treballadors el 75%.

Treballadors i empresa també han arribat a un acord perquè les tres pagues extraordinàries que hi ha establertes en el conveni laboral de l’empresa es remunerin al 100%.

També et pot interessar

Comentaris