“La sort de viure en un entorn rural”

22/03/2020 - 17:04h

Xavier Lluch, president del Consell Comarcal de l’Alt Penedès

És complex descriure com estem vivint tots aquesta situació d’estat d’alarma i confinament. La nostra és una societat purament mediterrània: ens agrada el carrer i les relacions socials, i des de fa una setmana tota aquesta rutina se’ns ha canviat.

Aquest confinament a nivell personal és contradictori amb la vida pública, les reunions, les trobades amb veïns , etc. Tot i això, ja m’hi vaig acostumant. La meva experiència no és gaire diferent de la dels penedesencs i penedesenques. Tinc la sort de viure a Guardiola, en un entorn rural que tot i el confinament ens permet sortir al jardí i gaudir del nostre paisatge de vinyes. Compartir més hores amb la família i establir conferències a través del telèfon és ara el meu dia a dia.

Com a president del Consell Comarcal de l’Alt Penedès i alcalde de Font-rubí, el primer que em ve al cap és l’agraïment per la implicació de tot el personal de les dues administracions. Tothom ha posat tot l’interès perquè el veïnat de la comarca i, sobretot les persones que més ho necessiten, estiguin ateses. Tothom s’ha esforçat a treballar des de casa, i això és una de les novetats que ens portarà aquest maleït virus.

És molt important seguir les directrius del Departament de Salut, tot i que soc conscient que requereixen d’un gran esforç per part de tots. Aquestes normes són per a la nostra seguretat i la de tots i totes. Hem de protegir les nostres persones grans i tot esforç és poc, si és en benefici de la societat.
Hem de trobar el costat positiu de tot: un dels aprenentatges d’aquests dies serà trobar noves maneres de comunicar-nos amb les nostres amistats.
Vull acabar donant una missatge d’esperança i confiança en les administracions de la comarca, començant pels vostres ajuntaments. Estan a la vostra disposició per ajudar i, tots plegats, sortir enfortits d’aquest tràngol.

El meu més profund agraïment també als servidors públics que estan treballant per retornar a la normalitat les nostres vides, especialment als sanitaris, que tenen una funció vital per disminuir els efectes de la Covid- 19. Tota la nostra confiança en aquests professionals i tota la comprensió en la dificultat de l’exercici del seu servei públic.

També et pot interessar

Comentaris