“Enginy”

22/03/2020 - 14:38h

Entrenadora de la selecció espanyola d’atletisme

La situació que estem vivim ens obliga a canviar les nostres rutines i adaptant-les a una vida totalment casolana, els esportistes no en són una excepció. Els d’alt rendiment es troben desemparats, confinats i sense cap possibilitat d’entrenar-se amb els mitjans necessaris, com sí que ho fan els d’altres països i veuen com els seus objectius per aquesta temporada es van esfumant.

Si això dura massa, serà difícil que puguin mantenir la motivació, principal motor per seguir-se entrenant amb mètodes alternatius a una alta intensitat. D’altra banda s’estan aplaçant i anul·lant competicions en les que havien de participar.

Entenent la complexa situació en la que estem, penso que seria interessant que el Comitè Organitzador dels JJOO de Toquio es pronunciés aviat.

PUBLICITAT

En una dimensió més popular, hem de pensar que la seva pràctica no tant sols millora la seva condició física sinó que a la vegada ho fa sobre la seva dimensió cognitiva, emocional i social. Estem veient com l’ús de les xarxes socials fan aflorar iniciatives que, juntament amb la creativitat i l’ús de comunitats d’esportistes ja existents, són el mitjà per mantenir alta la positivitat, el bon humor i poder afrontar, amb les millores garanties, aquesta situació de confinament que ens està tocant viure. Aquests dies, doncs, seran una bona oportunitat per a posar-ho en pràctica. Seguim fent comunitat, relacionem-nos a través dels mitjans que tenim disponibles, cuidem-nos i sobretot cuidem la nostra actitud.

També et pot interessar

Comentaris