Neteja i desinfecció a casa amb el coronavirus

20/03/2020 - 12:00h

Annabel Ricarte

Com és sabut, els experts destaquen la importància de la neteja en aquests moments de la Covid-19.
Així, cal ventilar unes quantes vegades al dia; utilitzar aspirador sempre que es pugui; fregar el terra de cuina i bany cada dia; netejar joguines; aspirar tapisseries; rentar amb més freqüència (els llençols, dos cops a la setmana, i tovalloles i els draps de cuina cada dia).
El virus del Covid-19 pot sobreviure als objectes des de unes hores fins a uns dies.
Per aquest motiu és molt important fer una bona neteja i desinfecció.
Els espais més utilitzats que hauríem de netejar i desinfectar cada dia i amb més insistència són la cuina i el bany, així com la superfície de les zones de treball de la cuina abans i després de cuinar.
Al bany, hem d’insistir en la pica i el wàter. Estirar sempre la cadena i abaixar la tapa.


Com que és un virus que també es transmet amb el contacte amb els objectes, si hem de sortir de casa, tinguem en compte al tornar de no entrar amb les sabates. Hem de deixar-les a la porta, rentar la roba (si la peça ho permet, a 60ºC, o afegir al detergent lleixiu o aigua oxigenada). Mireu les etiquetes) abans de rentar.
Per fer aquesta neteja i desinfecció a casa utilitzarem productes com el lleixiu o l’amoníac, o productes que continguin etanol. Cal utilitzar guants.
Per facilitar-ho es pot preparar un pulveritzador. Hi posarem 250 ml d’alcohol de 96º (el format que es ven a les farmàcies ) i el diluirem amb 30 cl d’aigua. Així, quan arribis a casa et pots desinfectar les soles de les sabates, bosses i tot el que hagi estat en contacte amb alguna superfície externa.
Si anem al supermercat o a comprar, hi haurà articles que els han tocat altres persones. Cal desinfectar-les amb el preparat i rentar-nos les mans abans de col·locar les coses al seu lloc.
Les persones que facin teletreball han de desinfectar teclats d’ordinador i pantalles de mòbil. Han de buidar la paperera cada dia i mantenir l’estància neta i ventilada.

També et pot interessar

Comentaris