Corpinnat i Clàssic Penedès tanquen sense acord la primera fase de converses per una nova DO

FOTO: MARIA ROSA FERRÉ
17/03/2020 - 11:02h

Després de deu mesos de converses, els dos col·lectius han decidit deixar de banda les negociacions i treballar internament els punts de desacord

Els cellers que integren Clàssic Penedès i Corpinnat han donat per tancada la primera fase de converses per a la creació d’una futura DO de vins escumosos del Penedès sense haver arribat a un acord definitiu.

Ambdues parts han fet una valoració molt positiva d’aquest llarg període de diàleg ja que s’han assolit acords en alguns temes, tot i que es mantenen discrepàncies en d’altres.

Després de la darrera reunió celebrada l’11 de març passat, les dues parts s’han emplaçat a continuar treballant internament des de cada col·lectiu els punts de desacord sense estar condicionats a un calendari immediat.

“Tant l’objectiu com la voluntat d’impulsar una nova DO de vins escumosos del Penedès que tingui com a principals valors la defensa del territori i la qualitat del producte es manté intacta per ambdues parts”, han explicat des dedles organitzacions.

També han apuntat que aquests deu mesos de converses han servit per aproximar posicions i arribar a acords rellevants per a la futura DO, “però després d’aquest període de contactes hem arribat a la conclusió que cal continuar madurant els punts de discrepància de manera interna”, apunten.

Tant els elaboradors de Clàssic Penedès com els de Corpinnat han posat de manifest el seu “compromís a dialogar amb qualsevol col·lectiu pel bé del conjunt del sector i del territori”.

També et pot interessar

Comentaris