Escoles, instituts i universitats, tancats a partir d’aquest divendres pel coronavirus

12/03/2020 - 13:11h

La mesura inèdita afecta gairebé 1.800.000 estudiants i més de 90.000 docents

El govern de la Generalitat ha decidit tancar tots els centres educatius de Catalunya a partir d’aquest divendres, segons ha anunciat en roda de premsa el president, Joaquim Torra.

Aquesta mesura inclou escoles bressol, escoles, instituts, universitats i centres de formació professional. La decisió s’ha pres per prevenir la propagació del coronavirus.

Es tracta d’una mesura totalment inèdita que afecta, només en el cas de llars d’infants, escoles i instituts, un milió i mig d’alumnes i 70.000 docents. La decisió arriba després que el govern català ja advertís que podien arribar mesures “més dràstiques i contundents” per combatre l’expansió del virus.

Alguns centres ja havien tancat. És el cas dels d’Igualada i quatre poblacions més de l’Anoia, on hi ha un brot que preocupa especialment les autoritats sanitàries. Aquest tancament ja afecta 15.412 alumnes i 1.401 docents.

En total, es van tancar 39 centres educatius: llars d’infants, escoles, instituts, escoles de música, centres d’ensenyaments artístics, l’Escola Oficial d’Idiomes d’Igualada i el Centre de Formació d’Adults de l’Anoia.

També s’han tancat alguns centres que han hagut de posar en aïllament diversos professionals, cosa que ha fet inviable mantenir l’activitat.

Aquest mateix dijous ja havia tancat l’escola Mas Boadella de Sabadell, d’infantil o primària. Anteriorment s’havien tancat quatre centres educatius a Catalunya: una escola bressol de Barcelona, l’EOI del Prat, una escola de Badalona i el campus d’ESADE de Sant Cugat.

D’altra banda, aquest mateix dilluns, el Govern ha habilitat mil milions d’euros en crèdits a les petites i mitjanes empreses i ha ajornat al setembre el pagament de la taxa turística que recapten els hotels. A més, el telèfon CatSalut Respon, el 061, gratuït a partir d’aquest mateix dijous.

També et pot interessar

Comentaris