Família Torres celebra els 150 anys recollint la seva història en un llibre

Miquel Torres Carbó en una de les seves vinyes. FOTO: FAMÍLIA TORRES
Avatar
22/02/2020 - 10:00h

La firma ha organitzat per al mes de maig un sopar de gala que es farà a l’antic celler de Vilafranca

Família Torres celebra aquest any els seus 150 anys d’història. Per celebrar-ho, el celler ja està treballant en l’edició d’un llibre commemoratiu que recollirà les principals fites de la seva llarga trajectòria i les aportacions de cadascuna de les cinc generacions al capdavant del negoci, iŀlustrades amb anècdotes i fotografies inèdites.

També organitzarà diversos esdeveniments per a coŀlaboradors, clients i professionals del sector a diferents països al llarg de l’any, amb un sopar de gala com a acte central que tindrà lloc el mes de maig a l’antic celler de Vilafranca, on va començar a escriure la seva història.

Si bé els orígens de la Família Torres com a viticultors estan documentats des del 1559, no va ser fins al 1870 que els germans Miguel i Jaime Torres Vendrell van fundar Casa Torres y Compañía, cosechero y exportadora de vino a Vilafranca del Penedès.

PUBLICITAT

Al llarg d’aquests 150 anys, cinc generacions de la mateixa família han contribuït al desenvolupament del negoci amb una visió innovadora per fer de Família Torres un referent del vi espanyol al món.

La cinquena generació, representada per Miquel i Mireia Torres Maczassek, continua avui transmetent el llegat familiar. “Em sembla extraordinari que haguem arribat fins aquí i és una sort poder seguir fent allò que ens apassiona: elaborar vi i cuidar les vinyes. Ara, el repte més important que tenim és el canvi climàtic”, ha apuntat Miquel Torres, director general de la companyia.

El celler del Penedès haurà reduït aquest 2020, si es compleixen les previsions, un 30% les seves emissions de CO2 per ampolla en tot el seu abast, des de la vinya fins al consumidor, en relació al 2008, quan va establir la lluita contra el canvi climàtic com un dels seus principals eixos d’actuació mitjançant la implementació de mesures d’adaptació i mitigació.

Per al 2030, s’ha fixat com a nova meta arribar al 55% de reducció de la seva petjada de carboni gràcies, principalment, a l’ús d’energies renovables, eficiència energètica, mobilitat sostenible i reforestació, mentre que l’adaptació passa sobretot per buscar nous escenaris a zones més fredes i varietats més resistents.

Varietats ancestrals
A més de practicar una viticultura ecològica en gran part de les seves vinyes i preservar paisatges amb vinyes històriques, la cinquena generació de la Família Torres s’està focalitzant en l’elaboració de vins de petites produccions procedents de finques singulars i aposta per varietats ancestrals recuperades com a solució al nou escenari climàtic.

Un projecte iniciat fa més de 30 anys que li ha permès identificar, d’entre les més de 50 recuperades, almenys 6 varietats amb gran potencial enològic i aptituds per adaptar-se a les altes temperatures i a la sequera, ja que es tracta de varietats de maduració tardana i marcada acidesa.

També et pot interessar

Comentaris