El PDeCAT demana que el govern es comprometi amb la Vegueria

Alcaldes i regidors del PDeCAT penedesencs davant la delegació del govern.
Avatar
18/02/2020 - 10:22h

Aviat es compleixen tres anys del reconeixement de l’àmbit Penedès i el govern encara no hi ha desplegat les delegacions de les conselleries

D’aquí poc més de dues setmanes es compliran tres anys d’ençà que el Parlament de Catalunya va reconèixer l’Àmbit territorial del Penedès com la vuitena Vegueria de Catalunya. En aquest marc, el PDeCAT ha reclamat aquesta setmana que el Govern es comprometi amb el territori i desplegui les delegacions de les conselleries “que cregui oportunes al territori veguerial”.

Tal com ha explicat Jaume Casañas, president del PDeCAT de la Vegueria Penedès, el govern té l’obligatorietat de desplegar aquestes eines i fins ara això no s’ha fet efectiu. “Al Penedès fa tres anys que esperem. Des del juny del 2018 que tenim Delegat del Govern, però des de Vicepresidència de Govern, Àrea responsable del desplegament, no s’ha fet cap acció per desplegar les delegacions, i creiem que això és un greuge, molt gran, amb tots els penedesencs i les penedesenques”, ha dit.

PUBLICITAT

Des de la formació han apuntat que la Generalitat els ha posat com a excusa els pressupostos cada vegada que han demanat que es despleguin les delegacions. “Una excusa, per cert, que no creiem que sigui suficient per justificar la manca del desplegament”, lamenten.

Ara que es comencen a tramitar els pressupostos per al 2020, des del PDeCAT han reclamat el compromís públic del govern i en especial del vicepresident Pere Aragonès, perquè estableixi un calendari per al desplegament d’aquestes oficines i perquè es creï una comissió territorial que l’acompanyi el seu desplegament.

En aquest sentit, Casañas ha deixat clar que els demòcrates volen que es respecti la voluntat del territori de repartir les diferents delegacions en cadascuna de les 4 capitals de comarca penedesenques. “Compromís i voluntat defensada pel conjunt de la Vegueria”, ha assegurat.

PUBLICITAT

El PDeCAT ha defensat la feina que Junts per Catalunya ha fet en l’àmbit territorial. “Junts pel Penedès ha treballat el primer dia per tenir Vegueria, per tenir Delegat i per tenir delegacions. En l’acord de Govern del President Torra va ser una de les condicions que la formació Junts per Catalunya, va posar sobre la taula i es va complir”, asseguren.

A més, han recordat que la Conselleria de Territori i Sostenibilitat ha impulsat el Pla Territorial Parcial del Penedès i molt recentment la Comissió d’Urbanisme del Penedès, “compromisos que teníem amb el territori”, apunten.

En declaracions del responsable de Junts al Penedès, Jaume Casañas “ara cal que el Govern i sobretot el Vicepresident Pere Aragonès, acabin de complir amb el que marca la llei, i amb el compromís que tenen amb tots els penedesencs i no tractin el Penedès com un territori de segona, fa anys que lluitem perquè el Penedès sigui el Penedès que tots i totes volem”.

També et pot interessar

Comentaris