La venda a granel, una bona fórmula per reduir l’ús de plàstics

15/02/2020 - 16:00h

El conjunt de les botigues de venda a granel guanyen cada vegada més terreny

Amb el mateix objectiu de reduir materials contaminants, cada cop són més els consumidors que opten per comprar a granel. Així, han proliferat comerços especialitzats en la venda (d’aliments o altres productes)sense envasos.

Montse Vendrell, copropietària de La Balança, explica que els clients es poden emportar la compra a casa amb una bossa de paper kraft o de fècula de patata, tot i que “és molt important que la gent porti els seus envasos de casa, que és realment quan es redueixen residus”. I afegeix que, perquè sigui així, hi ha d’haver una consciència, un hàbit i una planificació per part del comprador.

D’altra banda, Raúl Matter, copropietari de Biopompas, botiga de productes naturals i biodegradables a granel que s’ha inaugurat fa poc temps a Vilafranca, explica que “cada vegada hi ha més persones conscienciades amb el medi ambient que opten per una major qualitat del producte”.

Són múltiples els avantatges de la compra a granel, començant perquè es pot prescindir de l’envàs. Igualment, el consumidor pot adquirir només la quantitat que necessita de cada producte, cosa que permet personalitzar la compra al gust del client.

Detergents i sabons a granel de la botiga Biopompas de Vilafranca

En la mateixa línia, Montse Vendrell comenta que un altre punt positiu de la compra a granel és la relació qualitat-preu, ja que els productes “venen del camp directament, sense tractaments químics”, i això els dona un valor afegit. Així mateix, Raúl Matter explica que “si ho compares amb una marca blanca, els productes de Biopompas són més cars, però si ho compares amb un detergent de marca com el Fairy, el preu és el mateix”.

Pel que fa a la compra d’aliments, l’únic inconvenient de comprar-los a granel és que les persones que tenen alguna intolerància o aŀlèrgia alimentària no en poden consumir amb totes les garanties a causa de la volatilitat del producte.

Cada vegada més, la població està agafant més consciència de la situació actual que viu el nostre planeta, motiu pel qual han sorgit les botigues a granel. El consumidor busca reduir al màxim els envasos i comprar aliments i productes de qualitat, naturals i ecològics. Malgrat això, encara queda molt camí per recórrer.

També et pot interessar

Comentaris