La DO Cava demostra que el cava és el millor aliat de la gastronomia

El president de la DO Cava, Javier Pagés, brindant amb François Chartier- FOTO: DO CAVA
Avatar
05/02/2020 - 16:00h

François Chartier, expert mundial en sabors i harmonies, ha fet un estudi científic que estableix que el cava és capaç de combinar amb infinitat de sabors

La DO Cava i el prestigiós sommelier canadenc François Chartier han estat aquest dimarts els grans protagonistes de la Barcelona Wine Week (BWW), que se celebra fins aquest dimecres a Barcelona. Chartier ha presentat l’ambiciós estudi “Cava, harmonia universal” al costat del president de la DO Cava, Javier Pagés.

Avalat pel seu ampli recorregut en la ciència gastronòmica, François Chartier ha presentat les conclusions d’aquest estudi científic i organolèptic realitzat ad hoc per a la DO Cava basat en les molècules dominants (les aromes) de quatre tipus de Cava, diferenciats per la seva criança: Cava tradicional (més de nou mesos), Cava Reserva (més de 15 mesos), Cava Gran Reserva (més de 30 mesos) i Cava de Paratge Qualificat (més de 36 mesos).

PUBLICITAT

Per determinar aquestes molècules, s’han realitzat anàlisis per cromatografia de gasos-espectrometria de masses i els resultats s’han relacionat amb ingredients i aliments extrets de cinc de les principals gastronomies del món, totes elles focus per al Cava, que comparteixen els seus mateixos elements, per trobar harmonies gastronòmiques perfectes.

En els Caves de Paratge Qualificat, per exemple, una de les molècules que predominen és la benzenemetanetiol. Aquesta molècula, que fa olor -entre altres- a poma cuita, està present en més productes, com l’albercoc sec, la canyella, els bolets, el clau, les nous o la vainilla.

Es tracta d’una col·laboració que la DO Cava ha endegat per divulgar les virtuts de l’Cava tant a professionals com a consumidors i que persegueix avalar la seva qualitat com un vi escumós capaç de combinar amb nombrosos ingredients i receptes de tot el món. La DO Cava ha comprovat a través d’aquest estudi, que el Cava és una forta aposta com a acompanyant de qualsevol plat, elevant la qualitat de cada experiència gastronòmica.

Després de realitzar aquesta ponència inaugural a Barcelona, ​​François Chartier realitzarà un tour internacional per divulgar les virtuts i la versatilitat de l’Cava pel món.

També et pot interessar

Comentaris