“El més complicat d’elaborar vins és treure’ls al mercat. S’ha de picar molta pedra”

Eva López
01/02/2020 - 08:05h

La Mercè Sangüesa és gairebé l’única elaboradora de vi que hi ha a la comarca de l’Anoia. Fa anys, la zona havia estat inundada de vinyes, però la industrialització del territori va fer que molts pagesos canviessin el camp per les fàbriques.

La Mercè i el seu marit, l’hereu de les terres que ara conreen, van començar a portar fa 22 anys la finca que ara treballen. Quan la van agafar era majoritàriament per cultivar cereals, però ells van decidir retornar a l’indret la imatge que havia tingut anys enrere, amb la vinya com a escenari. Primer ho van fer com a viticultors, i ara ho fan com a elaboradors.

Fa uns anys van decidir produir els seus propis vins, que embotellen sota el nom del Pla de Morei. Actualment en fan unes 12.000 ampolles, i el sostre al qual volen arribar és al de 50.000 d’aquí a 5 anys. “Estem molt contents del pas que vam fer. Ho tornaríem a fer sense dubtar”, apunta Sangüesa.

PUBLICITAT

Però tot i aquest positivisme no dubta a reconèixer que el camí no és fàcil, i assegura que vendre els vins és el més complicat. “Hi ha molta competència i per guanyar-te un tros de mercat has de treballar molt”, diu. “Si hi hagués més cellers, podríem fer més força. Crec que seria bo que més pagesos optessin per elaborar, però entenc que molts no vulguin fer el pas”, comenta.

El Pla de Morei empara els seus vins a la DO Catalunya, una bona eina, segons Sangüesa, per treure els vins al mercat. “No crec que fos una proposta dolenta. V servir per endreçar moltes coses.

A cellers com el nostre, que no ens podem afegir a una denominació més petita, ens ha ajudat molt”, reconeix, tot desitjant que “tothom es pugui guanyar la vida fent el que més li agradi”.

També et pot interessar

Comentaris