“Elaborar el nostre propi vi ens ha permès donar valor al raïm que fem a casa”

31/01/2020 - 18:05h

A casa de Nil Font venen de pagès. El seu pare i el seu avi ja n’eren, i ell els ha seguit els passos. Treballa unes 85 hectàrees de vinya a la zona de Torrelavit.

Fa un any va decidir que volia emprendre el camí de l’elaboració per poder donar valor al raïm que fan a casa. Des de sempre, els Font han portat la collita a Vitalpe, una petita SAT penedesenca que compta amb una vintena de socis. “Si el teu fruit es barreja amb els dels altres, segurament té molt bona qualitat, però al final el resultat no és el vi que tu volies fer”, explica.

Amb això clar, Font –juntament amb el seu germà i un amic– van apostar per crear la seva marca vinícola. Clot d’en Ronna és el nom que han triat pels seus vins, que tot just han començat a sortir al mercat. Gànima és el primer a comercialitzar-se, un xarel·lo que ha vist la llum sortint de les tines de Vitalpe.

Fer-ho així, ha permès a Font disposar de producte propi, però sense la necessitat de fer una inversió ingent, el que passa quan comences a elaborar des de zero.

“Fa un temps, la cooperativa va obrir als socis la possibilitat d’elaborar els seus vins, i ens vam animar. A casa no tenim celler propi per poder fer els nostres vins, així que vam creure que aquesta era una bona opció per començar”, diu el Nil, tot reconeixent que al Penedès potser li manquen una bona colla de petits cellers. “Si hi hagués més pagesos que apostessin per fer el seu propi vi, potser podrien donar més valor al territori”, assegura.

Nil Font reconeix que el més difícil del món del vi és vendre’l. “Fer-lo és la part més senzilla. Ara, sortir al mercat a col·locar-lo ja no ho és tant”, apunta, tot i que té clar que seguirà amb la seva aventura vinícola molt temps.

També et pot interessar

Comentaris