L’Ajuntament de Vilafranca acull les famílies desallotjades per l’incendi a la Girada

L’alcalde, Pere Regull i el regidor de Drets Socials, Ramon Zaballa
Avatar
27/01/2020 - 15:02h

L’edifici no presenta desperfectes estructurals, però s’ha vist afectat pel fum de l’incendi que es va produir a la zona de comptadors

Aquest dissabte, cap a les 19,20 hores, es va produir un incendi en un edifici de 5 plantes situat al carrer de Josep Tarradellas, 16-22 del barri de la Girada de Vilafranca del Penedès. L’incendi es va produir a la zona de comptadors de la finca, ubicats a la planta baixa, i la crema del cable elèctric va provocar un fum molt dens que, per l’efecte xemeneia, va ennegrir tota l’escala de l’edifici. Els veïns van ser desallotjats per precaució i hores d’ara s’està pendent dels informes tècnics que determinin l’abast de l’avaria. L’Ajuntament de Vilafranca està al costat dels veïns afectats, amb una voluntat de donar resposta a les seves necessitats mentre duri aquesta situació d’emergència.

Des de l’Ajuntament s’ha ofert l’alberg com a allotjament per a les famílies afectades, que també són ateses pel servei de càtering social. D’altra banda, la unitat de serveis municipal ha acudit a l’edifici per fer les primeres tasques de neteja i s’ha contractat els serveis d’una empresa de neteja per adequar els espais comunitaris un cop els tècnics hagin avaluat els danys. Segons l’informe primer realitzat per Bombers de la Generalitat, l’edifici no pateix danys estructurals. Les afectacions detectades responen al fum de l’incendi i al tall de subministraments d’electricitat i gas per motius de seguretat. Pel que fa a danys personals, tan sols una persona va resultar intoxicada lleu pel fum, que va ser traslladada a l’Hospital Comarcal.

PUBLICITAT

L’alcalde, Pere Regull, està en contacte amb els responsables de l’Agència Catalana d’Habitatge, gestora de l’edifici afectat.

“Els tècnics estan treballant per establir l’abast de l’avaria i avaluar el temps de reparació. Hem demanat celeritat a l’Agència Catalana de l’Habitatge i mentrestant, la voluntat de l’Ajuntament és de recolzar aquests veïns i donar resposta a les seves necessitats mentre duri aquesta situació d’emergència”.

Pere Regull, alcalde de Vilafranca del Penedès

El regidor de Drets Socials, Ramon Zaballa, ha assenyalat l’eficient mobilització dels serveis municipals per donar solució a les necessitats generades per aquest incident el cap de setmana.

La causa de l’incendi

Els fets es van produir dissabte a la tarda, i al lloc dels fets s’hi van adreçar dotacions de la Policia Local, dels Mossos d’Esquadra, dels Bombers de la Generalitat i del Sistema d’Emergències Mèdiques (SEM). Els bombers van evacuar els residents a l’edifici mitjançant escala extensible, donat que no es podia accedir a l’escala interior. Els habitatges no van resultar afectats, tot i que per prevenció es va aconsellar desallotjar les vivendes i dues famílies es van traslladar a l’Alberg de La Fassina.

Diumenge els cossos d’emergències van adreçar-se novament a la finca per tal d’efectuar comprovacions sobre el terreny. Des de Mossos d’Esquadra s’instruiran diligències per esbrinar les causes del foc. L’alcalde vilafranquí ha confirmat que la causa és una connexió irregular als comptadors d’una antiga ocupació a l’edifici i ha denunciat “una vegada més la indefensió dels ajuntaments per donar resposta als veïns davant d’aquest tipus d’ocupacions mafioses”, alhora que fa una “crítica i una apel·lació a legisladors i estament judicial per afrontar aquesta problemàtica”.

També et pot interessar

Comentaris