Jordi Melendo rep la gran medalla de plata dels ‘vignerons’ de la Xampanya

Jordi Melendo amb el reconeixement atorgat pels ‘vignerons’.
25/01/2020 - 14:00h

El guardó li reconeix la feina que ha fet en la difusió del valor històric d’aquesta regió francesa i dels productes que s’hi elaboren

L’escriptor i periodista especialitzat en vins Jordi Melendo ha rebut la Grande Médaille d’Argent que atorga la Corporation des Vignerons de Champagne. El lliurament del guardó es va dur a terme en una cerimònia celebrada a Epernay, dins del programa d’actes de les festivitats de Saint-Vincent, patró dels viticultors a França i molt venerat a la Xampanya.

Jean-Luc-Barbier, director de mèrits de la Corporation i director general durant molts anys del Comité Champagne, va ser qui va lliurar el premi a Melendo en un acte que va comptar amb més de 300 assistents.

Entre d’altres, hi van ser presents Franck Leroy, alcalde d’Epernay i Vincent Perrin, director general del Comité Champagne (CIVC), a més dels màxims representants de les organitzacions públiques i privades de la Xampanya. L’ens va decidir reconèixer Jordi Melendo “per la seva tasca en favor de la difusió i promoció dels vins de la Xampanya i per la seva labor i intensa activitat en favor de la defensa dels valors històrics de la regió en el decurs dels darrers anys”.

“Mai oblidaré que vaig arribar a enamorar-me dels vins amb bombolles a través dels bons caves que s’elaboren al meu país, i mai renunciaré als meus orígens catalans. Però em sento fill adoptiu d’aquesta terra, la Xampanya, que m’ha ajudat a créixer com a persona i com a professional”, va assegurar el periodista establert al Penedès en declaracions a la premsa local.

Amor a primera vista
Jordi Melendo va visitar per primera vegada la Xampanya l’any 1992, una terra de la qual es va enamorar des del primer moment. Des d’aquella estada, els recoenixements del territori cap al periodista no han cessat. Li han donat el títol d’Ambassadeur du Champagne a Espanya; l’han nomenat chevalier i d’officier de l’Ordre de Coteaux de Champagne; ha guanyat el Premi Terres et Vins de Champagne i ha rebut el diploma d’Honor de l’Archiconfrérie des Vignerons de Champagne.de la Corporation des Vignerons de Champagne.

En els darrers anys Melendo també ha consolidat una obra que porta el seu nom, la Guía Melendo del Champagne, la primera i única en espanyol que es ven al mercat internacional, que el pròxim abril veurà impresa la seva quarta edició, la 2020-2021.

El pròleg de l’edició precedent va ser redactat per Josep Roca, del Celler de Can Roca, i enguany el signa Ferran Centelles, responsable de begudes d’elBullifoundation.

També et pot interessar

Comentaris