Cellers Domenys obté un prestigiós certificat internacional de qualitat

Un moment de l’acte de lliurament de l’ISO 22000:2005 a Cellers Domenys. (Foto: Cellers Domenys)
23/01/2020 - 20:00h

La cooperativa de Sant Jaume dels Domenys present en 7 municipis ha rebut l’ISO 22000:2005

La tasca realitzada per la coooperativa Cellers Domenys per la millora constant dels processos i protocols per a l’elaboració d’una producció vitivinícola de qualitat ha estat reconeguda amb la Norma ISO 22000:2005, que vetlla per la seguretat alimentària.

El director general d’Economia Social, Tercer Sector i Cooperatives del Departament de Treball, Afers Socials i Famílies de la Generalitat de Catalunya, Josep Vidal, va presidir el lliurament d’aquest important certificat per a la indústria alimentària, el qual va ser entregat per lirectora de la delegació a Catalunya de l’empresa AENOR Internacional, Eva Subirà.

L’acte va comptar també amb la presència del director dels Serveis Territorials del Departament d’Agricultura, Ramaderia, Pesca i Alimentació a Tarragona, Àngel Xifré; el director de l’Institut Català de la Vinya i el Vi (INCAVI) del mateix departament, Salvador Puig; de l’alcalde de Sant Jaume dels Domenys, Joan Ignasi López; altres alcaldes de l’àmbit d’influència de la cooperativa de primer grau fundada a Sant Jaume dels Domenys el 1917; i del president de Cellers Domenys, Magí Baltà.

Excel·lència en l’elaboració dels productes alimentaris
L’ISO 22000:2005 es tracta d’un reconeixement que se suma a una trajectòria que aposta per l’aplicació de bones pràctiques, amb un adequat seguiment de protocols que faciliten el control de riscos i la integració de la seguretat alimentària com un factor clau en l’activitat de l’organització.

Val a dir també que aquesta Norma ISO 22000:2005, Sistema de Gestió de la Innocuïtat dels Aliments (SGIA) és el primer certificat internacional que especifica els rigorosos estàndards que ha de complir un sistema de seguretat alimentària per assegurar la innocuïtat dels processos d’elaboració dels aliments.

Així es garanteixen les millors condicions durant el desenvolupament de tota la cadena alimentària. Amb aquesta norma, de caràcter voluntari i aplicable a qualsevol organització del sector alimentari, Cellers Domenys ofereix la confiança de comptar amb un sistema que certifica l’assoliment d’uns nivells de qualitat excel·lents en aquest àmbit.

El president de Cellers Domenys, Magí Baltà, s’ha mostrat molt satisfet amb aquesta certificació que reconeix les bones pràctiques que es realitzen en el celler per tal d’assegurar la qualitat de tots els productes. Magí Baltà afirma en aquest sentit que “aquest és un pas més en el nostre compromís de vetllar per la seguretat alimentària en tots els nostres processos, una proposta de valor que ens ajuda a enfortir el llaç de confiança amb els nostres clients”.

Alhora, Lluís Roig, gerent de l’organització, ha manifestat que “l’assoliment de la Norma ISO 22000:2005 és el resultat d’un esperit de treball que ens caracteritza i que busca la millora contínua, l’excel·lència i la protecció dels consumidors. Aquest certificat, doncs, ens dóna més energia per continuar avançant amb un model de gestió responsable i sostenible”.

Cal recordar que aquest no és el primer certificat que obté Cellers Domenys en aquest àmbit. Fa un any, l’empresa AENOR i IQNet van lliurar a la cooperativa el Certificat del
Sistema de Gestió de la Qualitat, conegut com a ISO 9001:2015, per l’activitat de ‘Laboratori d’assaig físico-químics de raïm, most, vi i cava’.

Alhora, Cellers Domenys destaca per la seva inversió en innovació. Així, compta amb eines d’un gran potencial, com Domenio Vitis –software dissenyat per al control tècnic de la vinya–, pensades per garantir la qualitat, seguretat alimentària i traçabilitat del raïm.

En aquest sentit i amb compromís amb el territori -Cellers Domenys està present en 7 pobles que pertanyen a les comarques del Baix Penedès, Conca de Barberà i Alt Camp– i, prenent com a referència la seva trajectòria, la cooperativa continua en aquesta línia de treball caracteritzada per oferir uns alts estàndards de qualitat en tota la producció, alhora que manté la seva aposta per la innovació i la tecnologia que li permeten fer grans avenços i aportacions al sector vitivinícola.

Una de les cooperatives més grans del país
Val a dir, finalment, que Cellers Domenys és una de les cooperatives de primer grau més grans i sòlides del territori, nascuda el 1917 a Sant Jaume dels Domenys. Es tracta d’una entitat compromesa amb les persones i l’entorn, que representa la unió de les 7 cooperatives catalanes que la integren i que pertanyen als municipis de Sant Jaume dels Domenys, Banyeres del Penedès, la Bisbal del Penedès, Rocafort de Queralt, Blancafort, Rodonyà i Pira.

El model de fusió i el saber fer de Cellers Domenys l’han convertit en una de les cooperatives referents del sud de Catalunya, reconeguda amb 4 denominacions d’origen vitivinícoles: Cava, Penedès, Conca de Barberà i Catalunya; a més de l’oleícola DO Siurana.

En total, Cellers Domenys suma més de 600 socis i gestiona més de 2.500 hectàrees. La seva àmplia producció inclou diverses marques de vins, caves i olis. I l’aposta per la diversificació i comercialització dels embotellats es materialitza amb la posada en marxa de la nova marca Domenio Wines by Cellers Domenys amb la qual s’identifica l’elaborador de tots els vins i caves embotellats que produeix.

La trajectòria de més de cent anys, el compromís amb la terra i l’aposta per la innovació i tecnologia han convertit a Cellers Domenys en el Millor Celler en l’edició dels Premis Vinari 2019,el gran certamen de vins i caves de Catalunya.

També et pot interessar

Comentaris